Jan Jakobson võitis MX Liiga Haanja etapi

MX Liiga jätkus Haanjas, kus MX Pro parim oli Jan Jakobson. Naiste EMV etapivõidu pani aga taskusse Karleen Randver ja klubidest viis Suure-Munamäe karika Haanjast kaasa Motoextreme.

Kiireimas MX Pro klassis võitis mõlemad sõidud kindlalt juba kvalifikatsioonis konkurentidest selgelt kiirema aja teinud Jan Jakobson, kellele järgnesid kummaski sõidus Kaarel Tilk mõlemad Husqvarna, Sõmerpalu MK ja MX Junior kiireim Allar Pent (GasGas, Sõmerpalu MK).
Kahe sõidu kokkuvõttes võitis etapi seega Jakobson, teine oli Tilk ja kolmas sõidud neljandana lõpetanud Henri Haramaa (Husqvarna, RedMoto Racing). Juuniorites võitis Pent ja teine oli Tristan Loob (Husqvarna, Pärnu MC).

Naiste klassis heitlesid seekord esikohale viimastel etappidel võitmatu olnud nooruke Carita Lomp (Husqvarna, Pärnu MC) ja kvalifikatsiooni kiireim Karleen Randver (Honda, Otepää MK). Avasõitu juhtis kuni viimase ringine Randver, kuid Lomp suutis temast mööduda ja ise esimesena lõpetada. Kolmandana ületas lõpujoone Marleen Valdas (Honda, HRC Eesti Racing Team).
Teises sõidus suutis aga Randver külma närvi säilitada ja Lomp seekord talle ohtlikuks ei saanud ning Randver võttis kindla esikoha. Kolmas oli seekord avasõidu viies Celiin Jõesaar (Husqvarna, Sõmerpalu MK).
Kokkuvõttes saavutas etapivõidu tänu teisele sõidule Randver, teine oli Lomp ja kolmas teise sõidu neljas Valdas.

Kiiremas harrastajate klassis MX B võitis mõlemad sõidud Priit Palatu (Husqvarna, Sõmerpalu MK), kellele järgnes sõidud kolmanda ja teisena lõpetanud Marten Enok (KTM, KTL Racing klubi) ning kolmandaks tuli Kennert Nurja (KTM, AYR Racing Team), tema lõpetas sõidud vastavalt teise ja neljandana.

Ülejäänud klasside TOP3 olid järgmised:

MX C
1. Tristen Mardo (AYR Racing Team)
2. Karl Hans Bammer (KTM, KTL Racing klubi)
3. Fredi Kostikov (KTM, KTL Racing klubi)

MX D
1. Marko Moorits (KTM, Linnamäe Krossiklubi)
2. Stefan Taaber (Husqvarna, Kagu MK)
3. Carl-Markus Merits (Honda, Türi AMK)

MX E
1. Vahur Kahro (Husqvarna, SJT Kahro Racing)
2. Kristjan Jaak Ott (Yamaha, Türi AMK)
3. Raul Liivlaid (Husqvarna, Lääne MK)

MX V 40+
1. Urmas Heliste (Husqvarna, Kagu MK)
2. Taimar Taaber (Husqvarna, Kagu MK)
3. Valeri Homin (Husqvarna, Roosna-Alliku MK)

MX V 50+
1. Jurijs Kovgers (Husqvarna, Läti)
2. Aivo Rabbi (KTM, Paikuse MK)
3. Andres Haramaa (Yamaha, Saaremoto)

Järgmine MX Liiga etapp sõidetakse 29. augustil Räpinas.

Haanja detailsed tulemused:
https://speedhive.mylaps.com/Events/1902497

Eesti meistri- ja karikavõistluste seisud:
https://speedhive.mylaps.com/Organizations/23942/Championships