Eelmisel etapil tiitli kindlustanud Harri Kullas lõpetas MX Nationali viimase etapi kolmandana

Möödunud nädalavahetusel toimus Cusses Gorse krossirajal Briti MX Nationali sarja viimane viies etapp. Juba eelmisel etapil MX1 klassi tiitlivõidu kindlustanud Harri Kullas tuli hooaja viimasel etapil kolmandaks.

Libedal põllurajal toimunud viimasel etapil Harri enda sõnul rajaga väga sõbraks ei saanud ning kuna ka tiitel oli juba kindlustatud polnud vaja üleliigseid riske võtta. Ajasõidus sõitis ta välja kuuenda ringiaja. Kiireimale Josh GIlbertile kaotas ta ringi peale 1,1 sekundiga.

Esimeses võistlussõidus võttis Harri stardi järel sisse kolmanda positsiooni ja seda hoidis ta kuni finishini. Esikohale võitlesid Shaun Simpson ja Josh Gilbert. Mehed vahetasid omavahel mitu korda kohti, kuid lõpuks kuulus võit ikkagi suuremate kogemustega Simpsonile. Teist sõitu alustas Harri neljandana. Sõidu jooksul sõitis ta mööda Dylan Walshist ning sarnaselt avasõidule oli Harri finishis kolmandana. Sõitu juhtis algusest kuni lõpuni Josh Gilbert, teisena lõpetas Shaun Simpson.

Etapi kokkuvõttes teenis Kullas 40 punktiga kolmanda koha. Gilbert ja Simpson teenisid võrdselt 47 punkti, teise sõidu paremus andis esikoha GIlbertile. Hooaja kokkuvõttes edestas Kullas teisi ülivõimsalt, viie etapiga kogus ta kokku 269 punkti. Teisele kohale tulnud Jason Meara teenis 189 punkti. Kolmas oli 183 punktiga Stuart Edmonds.