Läti motokrossi meistrivõistluste teine etapp toimus Apes, meie parim oli Gert Krestinov, kes sai MX1 klassis teise koha

29. augustil toimus erilisel Ape krossirajal Läti motokrossi meistrivõistluste teine etapp. Meie parima tulemuse tegi seal Gert Krestinov, kes saavutas MX1 klassis teise koha. Külgvankritel olid kindlad võidusoosikud Kert Varik ja Lari Kunnas, kuid mõlemas sõidus jäid nad raja äärde ja tulemust kirja ei saanud.

Ajasõidus oli MX1 klassis kõige kiirem lätlane Karlis Sabulis, teist aega näitas Karel Kutsar ja kolmandat aega Toms Macuks. Avasõidus ei saanudki keegi Sabulisele vastu. Tema üks suurimaid konkurente Macuks katkestas sõidu kuuenda ringi järel ja keegi teine lätlasele ohtlikuks ei saanud. Meie parimana tuli Krestinov finishisse teisena, edestades kolmanda koha saanud Karlis Kalejst 11 sekundiga. Neljas ja viies olid Indrek Mägi ja Karel Kutsar.

Teises võistlussõidus olid taas kaks kiiremat Macuks ja Sabulis. Avasõidu katkestanud Macuks suutis seekord 11 sekundlise võidu võtta oma lähima rivaali Sabulise ees. Meie parim oli taas Krestinov, kes tuli finishisse kolmandana. Mägi oli taas neljas ja Kutsar viies. Meico Vettik lõpetas sõidu seitsmendana.

Etapi kokkuvõttes kuulus esikoht 47 punktiga Sabulisele. Teise koha sai 42 punktiga Krestinov ning kolmanda koha 36 punktiga Mägi.

MX2 klassis läksid lätlastele vastu saama meie selle hooaja parim kohalik kolmik Egert Pihlak, Kairo Katkosilt ja Kaarel Tilk. Ajasõidus suutis Pihlak teise aja välja sõita. Ülekaalukalt oli parim Mairis Pumpurs. Esimese sõidu võitis hoopis aga suure ülekaaluga Kristers Drevinskis. Teisena lõpetas sõidu Pumpurs ja kolmas oli Katkosilt. Pihlak lõpetas sõidu neljandana, Mikk-Martin Lõhmus seitsmendana ja Tilk kaheksandana.

Teises sõidus kuulus ligi minutilise edumaaga võit Pumpursile. Ilusa sõidu tegid Pihlak ja Katkosilt, kes suutsid avasõidu võitja Drevinskise enda seljataha jätta ning sõidu teise ka kolmandana lõpetada. Tilk tuli finishisse viiendana ja Lõhmus kaheksandana.

Kahe sõidu kokkuvõttes oli parim 47 punktiga Pumpurs, teise koha teenis 43 punktiga Drevinskis ja kolmanda koha 40 punktiga Pihlak.

Noorte 125cc klassis oli meie parim Tristan Uiga, kes sai mõlemas sõidus neljanda koha ning oli ka kokkuvõttes 36 punktiga neljas. Joosep Pärn lõpetas võistluse 29 punktiga kuuendana ning Richard Paat 28 punktiga seitsmendana. Mõlemad sõidud võitis kindlalt Karlis Alberts Reisulis, kes teenis 50 punktiga esikoha. Teine oli mõlemas sõidus ja päeva kokkuvõttes Roberts Lusis ja kolmas Uldis Freibergs.

85cc klassis on meie poistel olnud sel hooajal raske lätlastele vastu saada ja erandiks ei olnud ka Ape võistlus. Koguni neli esimest kohta kuulusid lätlastele. Esikoha sai Tomass Saicans, teine oli Markuss Ozolins ja kolmas Janis Martins Reisulis. Meie parim oli mõlemad sõidud viiendana lõpetanud ja ka etapi kokkuvõttes viienda koha saanud Romeo Pikand. Travis Leok lõpetas võistluse seitsmendana ja Sebastian Leok kaheksandana.

Külgvankritel ei olnud paberi järgi justkui kellegil võimalust Kert Variku ja Lari Kunnase vastu. Tegemist on siiski tehnikaspordiga ja Varikul ning Kunnasel ei õnnestunud kummaski võistlussõidus finishilippu näha ja see andis võimaluse teistele. Avasõidus tegid parima tulemuse lätlased Gorbenko ja Antons. Järgmised kaks kohta kuulusid aga meie paaridele. Teisena lõpetasid avasõidu Tanel Reesna ja Markus Lina ning kolmandana Markus Normak ja Karl Albert Kasesalu.

Avasõidu kohe sõidu alguses katkestanud vennad Daidersid tegid teises sõidus ilusa esituse ning võtsid lõpuks kindla esikoha Gorbenko ja Antonsi ees. Kolmandana tuli finishisse Belgia/Läti korvipaar Kristof Santermans ja Elvis Mucenieks. Meie parimad olid teises sõidus viienda kohaga Normak ja Kasesalu.

Kehvad tulemused teises sõidus lükkasidki meie paarid poodiumikohtadelt välja. Parimad olid lõpuks 36 punktiga neljanda koha saanud Normak ja Kasesalu. Esikoha teenisid 47 punktiga Gorbenko ja Antons, teised olid 36 punktiga Santermans ja Mucenieks ning kolmandad 36 punktiga Daniels Lielbardis ja Bruno Lielbardis.