Motoringraja finaaletapil Audrus mängus topeltpunktid

Sel nädalavahetusel, 4.-5. septembril toimub Porsche Ringil motoringraja Eesti ja Balti meistrivõistluste viies ja viimane etapp, kus on mängus topeltpunktid.

Klassis Superbike juhib nii Eesti kui Balti meistrivõistluste arvestuses kogenud Leedu sõitja Šarunas Pladas (70 p), Hanno Velt on 47 punktiga Niki Tuuli järel teine ja Mait Vestel viies (38 p).

Superstock 600 klassis õnnestus Jaanus Saarmaal (58 p) eelmisel, Alastaros toimunud etapil ühe punktiga ette minna lätlasest Gints Apinisest. Samas klassis tahab head tulemust teha ka Mairon Meius, kes eelmisel Audrus toimunud etapil oli sunnitud katkestama ning pidi ka Alastaro etapi vahele jätma.

Supersport 300 klassis on kindlasti taas oodata väga tasavägist ja põnevat heitlust. Hugo-Brent Freimann küll juhib 83 punktiga, kuid kindlasti pakuvad talle Audruringil konkurentsi nii tütarlapsed Selyn Kazakova ja Maria Saluste kui Andre Köster ja Silvester Sarapik ning teised.

Eesti meistrivõistluste arvestuses osalevad veel külgvankrid, kus tõenäoliselt tänavustel Soome meistritel (üks etapp on veel sõita, kuid edu on juba väga suur) Eero Pärmil-Lauri Lipstokil on plaanis ka kodumaine tiitel kindlustada.

Eesti karikavõistluste kõige rohkearvulisem klass on B1200, kus Rannus Ervin Alastaro etapil suurelt edu kasvatas ja juhib 91 punktiga. Tema selja taga käib aga tihe rebimine Jarmo Kivi (55 p) ja Taavi Nahko (53 p) vahel.

Kahe päeva jooksul võistlevad veel klassid C600 ja C1200, Biker 24 Rahvaliiga ning Retro.

Meistrivõistluste punktiseis: https://msport.ee/wp-content/uploads/2021/08/2021-EMV-EKV-motoringraja-punktitabel-august.pdf

Laupäeval algavad treeningsõidud kell 17.20, võistlussõidud kell 19. Pühapäeval on treeningute algus kell 10, võistlussõidud algavad kell 15.

Koostöös Biker24 Motokaubamajaga loositakse kõigi Facebookis üritust jaganute vahel välja sõit külgkorvis Porsche Ringil 5. septembril. Loosivõitja kuulutatakse välja reedel, 3. septembril kell 12.00. Info Eesti motoringraja meistrivõistluste Facebooki lehel: https://www.facebook.com/EestiRingrada/

Kõigile kaherattalistele ja kuni 12-aastastele lastele on sissepääs tasuta. Ülejäänud külastajatele maksab pilet 5. septembril 5 eurot. Piletid on müügil võistlusel kohapeal. NB! Sissepääs vaid koroonatõendi alusel (vaktsineerimistõend, läbipõdemise tõend või negatiivne PCR/antigeeni test). Kohapeal testimisteenust ei osutata.

Kogu info võistluse kohta: https://msport.ee/events/motoringraja-eesti-mv-iii-etapp-2021/