Indrek Mägi tuli MX1 klassis Soome meistriks, külgvankritel said samaga hakkama Markus Normak ja Karl-Albert Kasesalu

Nädalavahetusel toimus Vantaa krossirajal Soome motokrossi meistrivõistluste viimane etapp. Eestlastel oli võimalus tiitel koju tuua kahes klassis ja see ka õnnestus. MX1 klassis tuli Soome meistriks Indrek Mägi ja külgvankritel tõid esikoha koju Markus Normak ja Karl-Albert Kasesalu.

MX1 klassis oli viimasel etapil stardis kolm eestlast. Nendks olid Indrek Mägi, Harri Kullas ja Karel Kutsar. Avasõidus asus stardi järel sõidu liidrik Harri Kullas, kes teistel kohe ka eest ära hakkas sõitma ning lõpuks ka ülekaaluka võidu võttis. Ilusa sõidu tegi ka Karel Kutsar, kes avaringi neljandalt positsioonilt kiiresti teiseks tõusis ning sõidu Kullase seljataga teisena ka lõpetas. Kolmandana tuli finishisse Juuso Matikainen. Indrek Mägi suurimaks konkurendiks tiitli peale oli Emil Silander, kes sõidu neljandana lõpetas. Indrek tuli finishisse tema seljataga viiendana.

Teises sõidus ei tekkinud taas võitjas kahtlust. Harri Kullas võttis stardi järel liidrikoha enda kätte ja kuigi Jere Haavistoo üritas vastu hakata, siis lõpuks oli meie mehe edu finishis soomlase ees ligi 20 sekundit. Hea sõidu tegi taas ka Karel Kutsar, kes finishisse kolmandana tuli. Soome meister Indrek Mägi püsis kogu sõidu viiendal kohal ja viiendana ta ka lõpetas ning sellega kindlustas ta ka Soome meistritiitli.

Päeva kokkuvõttes kuulus MX1 klassis esikoht 50 punktiga Kullasele. Teise koha teenis 42 punktiga Kutsar ja kolmanda koha 37 punktiga Haavisto. Mgi oli 32 punktiga kuues. Sarja kokkuvõttes tuli 309 punktiga esimeseks Mägi. Teisena lõpetas meistrivõistlused 282 punktiga Silander ja kolmandana 276 punktiga Matikainen. Kullas tuli hooaja kokkuvõttes 275 punktiga viiendaks ja Kutsar 262 punktiga kuuendaks.

Päeva lõpetas superfinaal, kus esikohale heitlesid Haavisto ja Kullas. Soomlane asus stardi järel sõidu liidriks, kuid üsna pea võttis endale tuttava positsiooni sisse Kullas, kes võidukalt ka finishisse tuli. Teisena lõpetas sõidu Haavistoo ja kolmandana Kutsar. Mägi oli finishis viiendana.

Noorte 125cc klassis tuli Joosep Pärn vaid ühes sõidus lõpuni. Avasõidu lõpetas Joosep kuuendana ja see andis talle päeva kokkuvõttes 11. koha.

Külgvankrite klassis läksid viimasele etapile liidrikohal Markus Normak ja Karl-Albert Kasesalu. Ajasõidus näitasid mehed kindlalt parimat ringiaega ja ka esimene võistlussõit õnnestus suurepäraselt. Stardi järel asusid Normak ja Kasesalu sõitu juhtima ning lõpuks võetigi esikoht oma lähimate konkurentide Matti Sipalä ja Jussi Veräväineni ees. Kolmandana lõpetasid avasõidu Mikko ja Henri Jumppanen.

Teises sõidus võtsid stardivõidu taas Normak ja Kasesalu, kuid suuri riske sõidus võtta enam polnud põhjust ja tiitlivõiduks piisas Sipalä ja Veräväineni järel teisena lõpetamisest. Kolmandana tulid finishisse Iiro Takalo ja Johan Grönqvist.

Normak ja Kasesalu lõpetasid päeva 47 punktiga teisena. Samade punktidega said etapivõidu Sipalä ja Veräväinen. Kolmandad olid päeva kokkuvõttes 38 punktiga Takalo ja Grönqvist. Hooaja kokkuvõttes tulid 190 punktiga Soome meistriteks Normak ja Kasesalu. Teisena lõpetasid sarja 180 punktiga Sipalä ja Veräväinen ning kolmandana 142 punktiga Jumppanenid.

Foto: Jani Hovi