Külgvankripaar Pärm/Lipstok Soome meistrid!

Motopargis toimub Soome motoringraja meistrivõistluste finaaletapp, kus Eero Pärm-Lauri Lipstok külgvankrite klassis võitsid avasõidu. Ühtlasi kindlustasid nad Soome meistritiitli, olles kaheksast võistlussõidust võitnud seitse.

Pärast Botniaringi etappi otsustati Soomes meistrivõistluste viimane etapp ära jätta, kuid hiljem otsust muudeti ning finaal sõidetakse sel nädalavahetusel, 11.-12. septembril Motopargis. Laupäevase võidusõidu start oli Pärmil-Lipstokil väga hea ning nad püsisid sõidu liidripositsioonil stardist kuni finišini. Oma parimat ringiaega Motopargis parandas ekipaaž üle sekundi ja välja sõideti aeg 1.32,1.

“Eilne võidusõit möödus liigagi hästi,” ütles Lauri Lipstok. “Startides oleme sel aastal kolinal tahapoole kukkunud, aga eile õnnestus start suurepäraselt!”

Eero Pärmi neljas ja Lauri Lipstoki esimene meistritiitel on teenitud, kuid tänane võidusõit võib tuua veel ühe võidu eestlaste pagasisse.

“Ausalt öeldes on praegu sarnane tunne nagu 1. jaanuaril — olime valmis augusti lõpus ka Kemoras võitlema, kuid peale uudist etapi ära jäämisest on natuke tühi tunne,” ütles augustis Eero Pärm, kes tuli viimati Soome meistriks 2017. aastal ja korvis oli siis Mairon Meius.

Soome meistrivõistlused algasid juuni teises pooles Motopargis (Pärm/Lipstokile mõlema sõidu võit), järgnes juuli alguses etapp Kymiringil (kolmas koht), juuli viimasel-augusti esimesel nädalavahetusel Alastaros (mõlema sõidu võit) ning Botniaringi etapil (mõlema sõidu võit). 

Esimest korda Soome meistriks tulnud Lauri Lipstok ütles, et hooaeg algas tema jaoks uute radade ja uue konkurendiga. Soomes on rajal on uus/vana korvipaar, poeg ja isa Joni ja Tero Manninen, kes vahetasid omavahel kohad. Joni, kes polnud ühtegi hooaega ise lenksu keeranud, on väga kiire sõitja ja seda kõike 1000-kuubikulise tsikliga.

“Veel raskemaks tegi olukorra see, et stardid 600-se mootoriga on rasked. Olgu meil välja sõidetud parim ringiaeg või mitte, stardist minema saades kukkusime kolinal tahapoole. See kõik andis konkurentidele võimaluse suur vahe sisse teha, niikaua kui meie teistest mööda sõitsime,” rääkis Lipstok. “Kuid vaatamata lahjemale mootorile suutsime hooaja võidu koju tuua!“

Tehnilisi muresid on tiimil olnud nii vähe, et need ei ole seganud kiiret sõitmist. Edukas hooaeg on toonud meeskonna suhtlusesse ka uue ütluse: kaks sõitu, kaks võitu. “Suurepärane aasta, maailma parim tiim — Pärm Racing Team — ja maailma parimad toetajad,” võttis Lipstok Soome meistrivõistluste hooaja kokku. Sel aastal saavutas ekipaaž 9 võidusõidust 8 võitu ja ühe kolmanda koha. “Nüüd olen esimest korda Eesti ja Soome meister, kuid tekib küsimus, kuhu edasi?”

Oktoobri esimesel nädalavahetusel plaanivad Pärm-Lipstok osaleda Saksamaal Oscherslebenis toimuval Sidecar Festivalil.