Krestinov ja Roosiorg lõpetasid Saksamaa MV esikümnes

Nädalavahetusel toimus Reutlingeni krossirajal Saksamaa motokrossi meistrivõistluste viimane etapp. Stardis olid seal taas Gert Krestinov ja Hardi Roosiorg, kes viimase etapi MX Masters klassis vastavalt üheksandana ja kaheteistkümnendana lõpetasid.

Viimane etapp toimus kõva pinnasega ja üsna kitsal rajal, kus möödasõite raske teha ja seetõttu oli startidel väga suur osakaal. Nagu ikka toimusid ka viimasel etapil sõidud kahel päeval. Laupäeval olid kavas kvalifikatsioonid ning üks võistlussõit ja pühapäeval veel kaks võistlussõitu.

Laupäevases võistlussõidus tegi korraliku stardi Krestinov, kes avaringil võttis sisse koha esikümnes ning finishisse jõudis ta kaheksandana. Roosiorg tuli avasõidus kaheteistkümnendaks. Stardi järel asus sõitu juhtima prantslane Jordi Tixier, kuid sakslane Max Nagl oli rajal kiireim ja võttis võidu. Tixier lõpetas sõidu teisena ja Mike Stender (Saksamaa) kolmandana.

Juba pühapäeval toimunud teises sõidus olid esimesed kaks meest taas samad. Nagl võttis üsna kindla võidu Tixieri ees. Kolmandana lõpetas sõidu Tom Koch (Saksamaa). Meie mehed nii häid tulemusi pühapäeval enam näidata ei suutnud kui laupäevases avaasõidus. Krestinov lõpetas teise sõidu kümnendana ja Roosiorg viieteistkümnendana. Hooaja viimases sõidus tuli Krestinov üheteistkümnendaks ning Roosiorg kolmeteistkümnendaks. Perfektse nädalavahetuse tegi Nagl, kes ka viimase sõidu võitis Tixieri ees. Kolmas oli taas Tom Koch.

Etapi kokkuvõttes teenis 75 punktiga esikoha Nagl, teine oli 66 punktiga Tixier ja kolmas 56 punktiga Koch. Krestinov tuli 34 punktiga üheksandaks ning Roosiorg 22 punktiga kaheteistkümnendaks. Hooaja kokkuvõttes teenis Krestinov 156 punkti, mis andis talle kaheksanda koha. Roosiorg lõpetas hooaja 125 punktiga kümnendana. Saksamaa meistriks krooniti MX Masters klassis 287 punktiga Tixier. Teiseks tuli 260 punktiga Koch ja kolmandaks 256 punktiga Nagl.

Esimene sõit
https://www.youtube.com/embed/3EXz8NftSYM

Teine sõit
https://www.youtube.com/embed/plXCZZaL3VI

Kolmas sõit
https://www.youtube.com/embed/l7Fg8d1mHpg

Foto: KMP MX Shop