Travis Siilak tuli juunioride Eesti meistriks mootorrataste mäkketõusus

Noorel Eesti motosportlasel Travis Siilakul (9. aastane Almaca Motosport) on olnud võimas hooaeg, kuna mai lõpust alates on pausi peetud võistlustest kõigest ühel nädalavahetusel ja avastatud on palju uusi Euroopa radasid. Poiss ise ei kurda ja sõidab, ning reisib hea meelega.

Läinud laupäeval kihutas Siilak mäkke Otepää kandis Marjamäel, kus ta oli enne viimast etappi esikohta hoidmas kõigest 3 punktiga. Eelsõitudes sai kõvasti mõõtu võetud konkurendi Egert Tootsiga, kuid finaalis võttis Travis siiski kindla võidu ja sellega kindlustas ka endale neljanda Eesti meistritiitli mootorrataste mäkketõusus juunioride klassis.

2021 TOP 3 EMV mäkketõusus juunior klassis:
Travis Siilak (49 punkti)
Egert Toots (40 p)
Kenert Pärg (37 p)

Travise väiksem õde Shara Siilak (5a. Almaca motosport) võitis mini juunior klassi finaali kõigest 5 sentimeetrise eduga ja tänu viimase etapi võidule tuli ka Eesti karikavõitjaks.

Heade emotsioonidega võttis Team Siilak kiirelt suuna Leedu poole, kus pühapäeval toimus juba sealsete supermoto meistrivõistluste viimane viies etapp. Hommik algas Travise jaoks, kes võistleb Leedus 65cc mootorrattaga paar aastat vanemate poistega 85cc rataste vastu, väga hästi, kui kvalifikatsioonivõit tuli kõigest paari sajandikuga. Esimene start õnnestus superhästi ja Travis läks kohe juhtima ja ületas finishijoone kindlalt esimesena, tema taga 11 sekundit maas Matas Leckas ja kolmas koht juba 27 sekundit Hugo Bykovas. Teine start kahjuks Travisel ebaõnnestus, kuna pika nädalavahetuse energiavarud olid poisil juba lõppemas ja võimsamatest tsiklitest oli Travisel raske mööduda, siiski tuli tubli kolmas koht ja päeva kokkuvõttes SM Junior klassis teine koht ja Leedu meistrivõistluste kolmas koht.

2021 Leedu meistrivõistluste TOP 3 SM junior klassis:
Matas Leckas (259 p, Leedu)
Evsevij Kovaliov (250 p, Ukraina)
Travis Siilak (247 p, Eesti)