Eestlased lähevad Lange tiitlivõistluste etapil poodiumikohti püüdma

Järgmisel nädalavahetusel, 25.-26. septembril võõrustab Tartumaal asuv Lange Motokeskus külgvankritega mootorrataste MM- ja quadide EM-etappi, kus kõrgetele kohtadele heitleb ka rohkelt eestlasi. 

Lange Motokeskus on otsustanud raskustele vaatamata algselt augustisse planeeritud võistluse kindlasti ära pidada. Nagu ütleb Lange Motokeskuse juht Lauri Roosiorg, tuleb seda teha juba ainuüksi seetõttu, et Eesti poisid hoiavad rahvusvahelises konkurentsis ülikõrgeid kohti. Kert Varik / Lari Kunnas on peale Tšehhis toimunud avaetappi külgvankrite MM-il neljandad ning Kevin Saar quadide EM-sarjas kindel liider. “Oma poisid kodurajal, kodupubliku ees. Ma arvan, et enam paremat varianti ei saagi olla,” lausus Roosiorg.

Roosiorg ütleb, et Lange on valmis vastu võtma kuni 10 000 pealtvaatajat. Üritusele pääseb koroonapassiga, kohapeal saab teha ka kiirtesti.

Külgkorvide MM-sari algas tänavu alles augusti eelviimasel nädalavahetusel. Igal etapil toimub kolm võistlussõitu ning iga sõidu kaal on hooaja kokkuvõttes väga suur. Aastaid MM-medalit jahtinud Kert Varik on pärast esimest etappi koos soomlasest korvimehe Lari Kunnasega neljas. Langele tullakse mõttega tõusta kodusel MM-etapil poodiumile. “Võtame praegu eesmärgiks poodiumi ja siis vaatame, mis edasi saab,” ei tahtnud Varik lootusi liiga kõrgeks ajada.

MM-i liidrid on hetkel 72 punktiga Belgia-Hollandi paar Marvin Vanluchene / Robbie Bax. Varik / Kunnasel on neljandatena 51 punkti. Eesti ekipaaže on Langele hetkel registreerunud kaheksa. 

Peale Langet on kalendris veel kaks MM-etappi. 2020. aastal jäi ära kogu külgvankrite motokrossi MM-hooaeg, tänavu on algselt planeeritud 12 etapist alles neli. “Tšehhis oli uus formaat päris äge. Rahval on ka põnevam, saavad juba laupäeval tulla kaasa elama päris krossile,” rääkis Varik. “Eks ta sõitjale natuke keerulisem ole, sest nüüd on ka laupäeval kõik mehed lati taga.”

Kevin Saar

Langel viiakse läbi ka quadide EM-etapp. Kolmekordne Euroopa meister Kevin Saar oli sarja avaetapil võimas ning lõpetas kõik kolm võistlussõitu esimesena. “Kodusele etapile vastu minnes on plaan kindlasti sama,” ütles Saar. “Rada on väga hea, tulevad põnevad võitlused. On palju vallikurve, saab seest rünnata, ka laineid on.” Saare eesmärk on kindlasti neljas tiitel, mille poole kodus aset leidvad kolm võistlussõitu kahtlemata edasi püüelda aitavad. Quadide EM-sarjas on tänavu lisaks kalendris veel vaid üks võidusõit Tšehhis.

Samuti toimub nädal pärast Lange etappi Prantsusmaal quadide ja külgvankrite Rahvuste kross, kuhu sõidavad nii Saar kui samuti Langel võistlevad Sander Lakiza ja Rene Tarend. Eestlastest on Langel veel võistlustules Karl Joosep Steinberg, Priit Järvloo ja Mihkel Salujõe.

Maailmatasemell motokrossi saab Langel näha 25. ja 26. septembril. Laupäeval algab võistluspäev kell 10 külgvankrite treeninguga, esimene kvalifikatsioon on kell 12. Laupäeval on esimese võidusõidu start kell 16.05 (quadid), külgvankritel kell 17. 

Pühapäeval kell 10.50 on autogrammisessioon, quadide teine võidusõit kell 11.45 ja kolmas kell 14.15. Külgvankrite võidusõidud on pühapäeval kell 13.15 ja 16.00

Piletid müügis Piletilevis ja kohapeal. 1 päeva pilet 20 eurot, 2 päeva pilet 30 eurot, alla meetrised lapsed tasuta. 

Kert Variku intervjuu: https://youtu.be/-8zfjKxDkOg

Kevin Saare intervjuu: https://youtu.be/aa34aYpK92k

Fotod: Motostart Photography