Barcelona esimestel vabatreeningutel valmistas kiire ringi püüdmine kõigile raskusi

Pärast tänaseid vabatreeninguid Barcelonas, kus toimub mootorrataste ringrajasõidu Supersport klassi MM-i kaheksas etapp, usub 13. aja sõitnud Hannes Soomer (Kallio Racing, Yamaha), et ta ei ole ainus, kel sellel rajal seadistuse leidmisega raskusi.


Enesetunne on Hannesel parem kui kaks nädalat tagasi Prantsusmaal, kus ta pärast vigastusest tingitud võistluspausi esimese võidusõidu tegi ja isegi punktilisa teenis. Kuid mootorratas ei töötanud Kataloonias Prantsusmaalt tulnud seadistusega sugugi hästi ning tänase päeva jooksul on meeskond teinud mitmes suunas muudatusi. “Homme alustame Assenile sarnase mootorrattaga, õhtul liikusime seadistusega õiges suunas,” rääkis Soomer.


“Hea on see, et sõitsin oma parima aja kümnendal ringil, kui rehvid olid juba kulunud, ja suutsin sellist aega näidata stabiilselt,” lisas Soomer. Tänane stardirivi on hooaja pikim, parima stardikoha nimel heitleb homme 36 võidusõitjat. “Uusi nimesid minu ees ei ole, see tähendab, et mu koht peaks olema ikka kõrgemal, kui mootorratas lubaks teha seda, milleks ma võimeline olen.”


“Ei tea, kas asi on pidamises, kuumuses või tuules, aga kõigil on siin keeruline,” ütles Soomer. Talvisel testil sõitis ta oma tänasest ajast 1,4 sekundit kiiremini ja see oli tookord ka paari kümnendiku võrra kiirem aeg kui tänaste vabatreeningute kiireim Raffaele de Rosa välja sõita suutis.


Supersport klassi kvalifikatsioon toimub laupäeval Eesti aja järgi kell 11:25, esimene võistlussõit 14:15, teine pühapäeval kell 13:30. Uudised, tulemused ja ülekanded lehel www.worldsbk.com


Fotod Václav Duška Jr.