Indrek Mägi tuli Läti motokrossi meistrivõistlustel MX1 klassis kolmandale kohale

Nädalavahetusel toimus Dobele krossirajal Läti motokrossi meistrivõistluste viimane etapp. Eestlased suutsid mitmes klassis tulla hooaja kokkuvõttes poodiumile. Kõige kiiremas MX1 klassis teenis Indrek Mägi kolmanda koha.

Viimasel etapil Dobeles olid MX1 klassis lätlastele vastu astumas Karel Kutsar ja Indrek Mägi. Ajasõidus oli kiireim Toms Macuks, teine Karlis Sabulis. Kutsar ja Mägi olid vastavalt kolmas ja neljas. Ka mõlemad võistlussõidus lõppesid samade tulemustega. Macuks võttis mõlemas sõidus esikoha just oma lähima konkurendi Sabulise ees. Karel Kutsar lõpetas mõlemad sõidud kolmandana ja Indrek Mägi neljandana.

Etapi kokkuvõttes tuli Kutsar 40 punktiga kolmandaks, Mägi oli 36 punktiga neljas. Esikoha teenis 50 punktiga Macuks, teine oli 44 punktiga Sabulis. Hooaja kokkuvõttes tuli Mägi 146 punktiga kolmandale kohale. Karel Kutsar lõpetas hooaja126 punktiga neljandana. Läti meistriks krooniti 185 punktiga Sabulis, teine oli 169 punktiga Macuks.

MX2 klassis oli rajal kolm eestlast, nendeks olid Kaarel Tilk, Egert Pihlak ja Mikk-Martin Lõhmus. Avasõidu võitis ülekaalukalt Mairis Pumpurs, teine oli Kristest Drevinskis ja kolmas Kaarel Tilk. Pihlak lõpetas sõidu neljandana ja Lõhmus üheksandana. Teises sõidus oli esikolmik täpselt sama, esimene Pumpurs, teine Drevinksis ja kolmas Tilk. Pihlak tuli finishisse kuuendana ja Lõhmus seitsmendana.

Etapi kokkuvõttes teenis 50 punktiga esikoha Pumpurs, teine oli 44 punktiga Drevinksis ja kolmas 40 punktiga Tilk. Pihlak sai 33 punktiga viienda koha ja Lõhmus 26 punktiga 7. koha. Hooaja kokkuvõttes keegi meie meestest kolme sisse ei jõudnud, lähimale pääses neljanda koha 117 punktiga saanud Lõhmus. Tilk oli hooaja kokkuvõttes 113 punktiga viies ja Pihlak 95 punktiga üheksas. Läti meistriks tuli 177 punktiga Drevinskis, teine oli 147 punktiga Pumpurs ja kolmas 129 punktiga Snikers.

125 klassis käis viimasel etapil rajal neli eestlast. Parima tulemuse tegi Romeo Karu, kes mõlemad sõidud neljandana lõpetas ning etapi kokkuvõttes samuti neljanda koha 36 punktiga sai. Tristan Uiga oli mõlemas sõidus viies ja viies oli ta ka päeva kokkuvõttes 32 punktiga. Richard Paat lõpetas etapi 30 punktiga kuuendana ning Robin Kruuse 23 punktiga kümnendana. Esikoha teenis viimasel etapil mõlema sõiduvõiduga Karlis Alberts Reisulis, teine oli 44 punktiga Uldis Freibergs ja kolmas 40 punktiga Roberts Lusis.

Hooaja kokkuvõttes tuli Tristan Uiga 128 punktiga kolmandale kohale. Läti meistriks krooniti 194 punktiga Karlis Alberts Reisulis. Teiseks tuli 156 punktiga Uldis Freibergs. Kõikidel etappidel osalenud Richard Paat oli hooaja kokkuvõttes 117 punktiga viies.

85 klassis oli lätlastele ainsana vastu astumas Romeo Pikand. Avasõidu lõpetas Pikand Janis Martins Reisulise ja Tomass Saicansi järel kolmandana. Teises sõidus võttis Pikand Reisulise järel teise koha. Kolmas oli Raivo Laicans.

Etapi kokkuvõttes teenis Pikand 42 punktiga teise koha. Esimene oli 50 punktiga Reisulis ja kolmas 38 punktiga Laicans. Aasta kokkuvõttes tuli Pikand 112 punktiga kolmandale kohale. Tiitli võitis 147 punktiga Reisulis, teine oli 114 punktiga Markuss Kokins.

Külgvankritel tulid Markus Normak ja Karl Albert Kasesalu etapi kokkuvõttes kuuendale kohale, sõidud lõpetasid nad viienda ja kuuendana. Esikoha teenisid mõlemas sõidus Janis ja Lauris Daidersid, teise koha said peva kokkuvõttes 42 punktiga Santermans ja Mucenieks ning kolmanda koha 38 punktiga Jegorovsid. Peeter Salonen ja Jaak Suur olid kuue punktiga kuueteistkümnendad.

Hooaja kokkuvõttes jäid Normak ja Kasesalu esimesena poodiumilt välja, 135 punktiga teenisid nad neljanda koha. Läti meistriks tulid 161 punktiga Santermans ja Mucenieks. Vaid ühe punktiga kaotasid tiitli Daidersid. Kolmandaks tulid 144 punktiga Lielbardised.

Quadidel läks viimast etappi võitma Kevin Saar. Avasõidu Kevin võitiski kindlalt, kuid teise sõidus ei saanud ta ringigi kirja ja nii oli ta päeva kokkuvõttes 25 punktiga kaheksas. Võidu teenis 43 punktiga Laurynas Mikalauskas, teine oli 42 punktiga Karlis Neija ja kolmas 36 punktiga Atis Breds. Kuna Saar osales vaid kahel etapil, siis aasta kokkuvõttes oli ta 75 punktiga kümnes. Läti meistriks tuli 166 punktiga Matiss Palevics.

Foto: Monta Tiltina