Langel toimuv külgvankrite MM-etapp korraldatakse Eestis 23. korda

Sel nädalavahetusel toimub Tartumaal asuvas Lange Motokeskuses külgvankritega mootorrataste motokrossi MM-etapp, mis on Eestis 23. kord selle ala tiitlivõistlust korraldada.6

Külgvankritele lisaks asuvad teisel EM-etapil stardijoonele ka quadid. Mõlemas distsipliinis heitleb kõrgetele kohtadele ka rohkelt eestlasi. Kert Varik / Lari Kunnas on peale Tšehhis toimunud avaetappi külgvankrite MM-il neljandad ning Kevin Saar quadide EM-sarjas kindel liider. “Oma poisid kodurajal, kodupubliku ees. Ma arvan, et enam paremat varianti ei saagi olla,” lausus Lange Motokeskuse juht ja võistluse peakorraldaja Lauri Roosiorg.

Külgvankrite MM-sari algas tänavu alles augusti eelviimasel nädalavahetusel. Igal etapil toimub kolm võistlussõitu ning iga sõidu kaal on hooaja kokkuvõttes väga suur. Langele tulevad Varik / Kunnas mõttega tõusta kodusel MM-etapil poodiumile. “Võtame praegu eesmärgiks poodiumi ja siis vaatame, mis edasi saab,” ei tahtnud Varik lootusi liiga kõrgeks ajada.

MM-i liidrid on hetkel 72 punktiga Belgia-Hollandi paar Marvin Vanluchene / Robbie Bax. Eesti ekipaaže on Langele hetkel registreerunud kaheksa. 

Peale Langet on kalendris veel kaks MM-etappi. 2020. aastal jäi ära kogu külgvankrite motokrossi MM-hooaeg, tänavu on algselt planeeritud 12 etapist alles neli. “Tšehhis oli uus formaat täitsa äge. Rahval on ka põnevam, saavad juba laupäeval tulla kaasa elama päris krossile,” rääkis Varik. “Eks ta sõitjale natuke keerulisem ole, sest nüüd on ka laupäeval kõik mehed lati taga.”

Langel viiakse läbi ka quadide EM-etapp. Kolmekordne Euroopa meister Kevin Saar oli sarja avaetapil võimas ning lõpetas kõik kolm võistlussõitu esimesena. “Kodusele etapile vastu minnes on plaan kindlasti sama,” ütles Saar. “Rada on väga hea, tulevad põnevad võitlused. On palju vallikurve, saab seest rünnata, ka laineid on.” Saare eesmärk on kindlasti neljas tiitel, mille poole kodus aset leidvad kolm võistlussõitu kahtlemata edasi püüelda aitavad. Quadide EM-sarjas on tänavu lisaks kalendris veel vaid üks võidusõit Tšehhis.

Samuti toimub nädal pärast Lange etappi Prantsusmaal quadide ja külgvankrite Rahvuste kross, kuhu sõidavad nii Saar kui samuti Langel võistlevad Sander Lakiza ja Rene Tarend. Eestlasi on Langel võistlustules veel viis.

Maailmatasemel motokrossi saab Langel näha 25. ja 26. septembril. Laupäeval algab võistluspäev kell 10 külgvankrite treeninguga, esimene kvalifikatsioon on kell 12. Laupäeval on esimese võidusõidu start kell 16.05 (quadid), külgvankritel kell 17. 

Pühapäeval kell 10.50 on autogrammisessioon, quadide teine võidusõit kell 11.45 ja kolmas kell 14.15. Külgvankrite võidusõidud on pühapäeval kell 13.15 ja 16.00

Piletid on müügis Piletilevis ja kohapeal. 1 päeva pilet 20 eurot, 2 päeva pilet 30 eurot, alla meetrised lapsed tasuta. 

Ürituse ajakava jm info: https://msport.ee/events/kulgvankrite-iii-mm-etapp-ja-quadide-em-etapp-2021/6

“Kurvis kalluta” pikas saates räägib Kert Varik oma karjäärist ja paljust muust: https://youtu.be/Aoly6qaZOBk

Kevin Saare intervjuu: https://youtu.be/aa34aYpK92k

Põhjalik ülevaade külgvankrite MM-etappidest ja quadide EM-etappidest Eestis: https://msport.ee/2021/09/lange-etapi-eel-kulgvankrite-mm-ja-quadide-em-etapi-ajalugu-eestis/

Fotod: Motostart Photography