Soomer: „Muserdav nädalavahetus, minu kaastunne hukkunu lähedastele“

Hispaania seostub enamasti päikesepaiste ja sellega kaasas käiva rõõmsa meelega, ent täna valitseb Jerezi ringraja veeres lein, sest taaskord sai võidusõit saatuslikuks ühele noorele sõitjale.

Nimelt kukkus võistlusklassi World SSP300 esimese sõidu käigus Dean Berta Viñales, kes suri hiljem saadud vigastustesse. „Kõik sellised juhtumid on liiast,“ sõnas Hannes Soomer pärast järgnevate startide tühistamist „aga see hooaeg on eriti masendav, sest Dean on juba kolmas hukkunu. Muserdav nädalavahetus, minu kaastunne hukkunu lähedastele.“

Üsna tumedates toonides on kulgenud MM-võistluste kümnes etapp ka Kallio Racingu esindaja jaoks, kes on jätkuvalt parema pidamise otsinguil. „Eilsete treeningute käigus jooksime ummikusse, sest ükski mõte ei toiminud ja mitte ainult meil. Seepärast tegime kardinaalse muudatuse ratta asendi suhtes ja kvalifikatsioonis oli tunne juba tunduvalt parem. Viieteistkümnes stardikoht ei peegelda küll minu võimeid, aga sain lõpufaasis Gonzaleze sabas sõita, mis näitas mulle, millistes kohtades kaotust koguneb. Homme jätame ratta asendi samaks, aga muudame vedrustust tunduvalt jäigemaks.“