HelenUrbanik_091220_Enduro_EMV_V_etapp_Vortsjarve_063-1

Võrtsjärvel selguvad laupäeval enduro Eesti meistrid

Sel laupäeval, 18. septembril toimub Võrtsjärve ääres käesoleva hooaja viimane klassikaline enduro, kus selguvad nii enduro Eesti meistrid ja karikavõitjad kui ka EESS sarja parimad.

Peakorraldaja Riho Kollist on võistlust enda sõnul 22 päeva metsas ette valmistanud. “Nagu ikka Võrtsule kohane, siis üllatustest puudu ei tule,” rääkis Kollist. “Tuleb üks täiesti uus katse, mida varem pole Võrtsul nähtud ja teine katse tuleb pikk, millest pool on täiesti uus.”

Ka ülesõit ei saa Kollisti sõnul olema lihtsate killast, kuid kõigile jõukohane, tähtis on vaid valida õige ringide arvuga klass. Ka paddock on uhke, stardi ja finiši koht asub Omedu jõelaeva juures, kus vee peal baaris istudes saab jälgida katsel mööduvaid võistlejaid.

Ringi pikkus on 43 km — selle läbimisele kulub 1 h 45 min. Ringil on üks enduro katse (6 km) ja üks krossi katse (2 km). Võistlus sõidetakse vastupäeva. Võistlusklassid läbivad kolm kuni üks ringi.

E-klassides on peale nelja etappi kindlad liidrid Riho Keerme (E-1), Priit Biene (E-2) ja Elary Talu (E-3). E 40+ klassis käib rebimine kolme naaberiikide esindaja vahel: lätlaste Lauris Ermanise (66 p), Arturs Robeznieksi (51 p) ja soomlase Antti Laine (40 p) vahel. E Junior 16+ klassis juhib Jürto Brauer.

Hobiklassides on kolme etapi järel kõige enam punkte kogunud Priit Raid (Hobi 4T), Rauno Voldek (Hobi 2T), Toivo Nikopensius (V 50+), Madis Pool (V 60+), Hanna Anton (E Naised), Hendrik Allsalu (Algajad 4T), Rando Välimets (Algajad 2T) ja Siim Needrit (E Uustulnuk).

Meistrivõistluste klasside punktiseisud: https://results.enduro.ee/standings.php?cup=17, karikavõistluste klasside punktiseisud: https://results.enduro.ee/standings.php?cup=16

Võrtsjärve enduro on ka EESS sarja finaaletapiks, punktiarvestust näeb siit.

Ilmaennustus lubab nädala lõpuni kuiva.

Eelregistreerimine on avatud neljapäeval kella 12-ni. Lähem info: https://msport.ee/events/enduro-emv-v-etapp-ja-eess-finaaletapp-2021-vortsjarvel/

,