Talviku ja Vettik Saksamaal punktilisa ei teeninud

Täna toimus Saksamaal Teutchenthali krossirajal EMX250 klassi viies etapp. Kahjuks ebaõnnestus see mõlemal meie sõitjal Jörgen-Matthias Talvikul ja Meico Vettikul. Punktiarve jäi avamata ja parimana oli Meico Vettik kolmekümneneljas.

Ajasõidus suutsid Talviku ja Vettik mõlemad korraliku ringiaja kirja saada. Talviku oli B grupis kaheksas ja Vettik üheteistkümnes.

Teutchenthali rajal on stardikohal eriliselt suur tähtsus ja seda oli näha ka esimeses EMX250 klassi sõidus. Kuigi Talviku tegi korraliku stardi, siis temast seespool olnud sõitjad said ikkagi suure eelise ja päris esimeste sekka Jörgen-Matthias ei tõusnud. Esimese poole sõidust püsis Jörgen-Matthias esikümne lähedal, kuid seejärel tegi ta mitmeid sõiduvigu ja finishis oli ta alles 33. kohaga. Meico Vettik oli stardi järel top 20 piiril, kuid üsna sõidu agluses ta kukkus ja langes rivi lõppu. Sealt edasi tegi Vettik head sõitu ning ta tõusis lõpuks 23. kohale. Esikohale pidasid väga kõva duelli Rick Elzinga (Holland, KTM) ning sarja liider Nicholas Lapuzzi (Itaalia, Fantic). Itaallane juhtis tervet sõitu, kuid ta ei saanud sekundikski järele anda, sest Elzinga oli kohe seljataga. Kuigi hollandlane sai mitmel korral juba kõrval, siis möödasõitu ta teha ei suutnud ning avasõidu võit läks Lapuzzile. Teisena lõpetas sõidu Elzinga ning kolmandana kvalifikatsiooni kiireim Kevin Horgmo (Norra, GASGAS).

Avasõidus sai jörgen-Matthias nii palju vigastada, et teise sõidu starti ta ei läinud. Kahjuks ebaõnnestus sõit täielikult ka Meico Vettikul, kes stardi järel juba viimaste sekka jäi. Kas sõiduga ei suutnud Vettik oma kohta väga palju parandada ja finishisse jõudis ta 33. kohal. Algusest kuni lõpuni juhtis sõitu taas Lapuzzi. Teise koha võttis sõidus Horgmo ja kolmanda koha Andrea Bonacorsi (Itaalia, Yamaha).

Etapi kokkuvõttes oli Meico Vettik kolmekümneneljas. Etapivõidu teenis 50 punktiga Lapuzzi, teine oli 42 punktiga Horgmo ja kolmas 38 punktiga Bonacorsi. Sarja kokkuvõttes langes Talviku 57 punktiga 13. kohale. Meico Vettik on 3 punktiga 46. kohal. Liider on 237 punktiga Lapuzzi, teisel kohal on 205 punktiga Horgmo ja kolmandal kohal 181 punktiga Elzinga.