Krestinov ja Roosiorg Saksamaa MM-etapil punktikohale ei jõudnud

Motokrossi maailmameistrivõistluste üheteistkümnes etapp toimus sellel nädalavahetusel Saksamaal Teutchenthali krossirajal. MXGP klassis olid sõitmas ka Gert Krestinov ja Hardi Roosiorg, kuid punktikohale neil jõuda ei õnnestunud. Etapivõidu teenisid Tim Gajser (MXGP) ja Tom Vialle (MX2).

MXGP klassi ajasõidus sai Gert Krestinov 32. koha ja Hardi Roosiorg 34. koha. Parimat ringiaega näitas Saksamaa etapile klassi liidrina tulnud Jeffrey Herlings. Avasõidus jäid mõlemad meie mehed stardi järel tagumiste sekka. Paremini alustas sõitu Krestinov, kes esimestel ringidel kohti parandas ja parimal hetkel 27. kohale tõusis. Hardi Roosiorg jäi stardikurvis päris viimaseks, kuid rajal jõudis ta sõidu keskel Krestinovile järgi ning suutis ka temast mööda sõita ja sõidu 27. kohal lõpetada. Krestinov lõpetas sõidu kohe Roosioru seljataga 28. kohal. Esikohale pidasid kõva lahingu Jeffrey Herlings (Holland, KTM) ja Jorge Prado (Hispaania, KTM). Stardist asus juhtima Prado, kuid peagi sai Herlings temast mööda. Prado oli aga mõni ringi hiljem ise taas liidrikohal ning sai sõidu keskel ka korraks eest ära. Sõidu lõpus tuli aga Herlings jälle järele ning mehed vahetasid taas omavahel korraks kohti. Finishihüppesse läksid mehed praktiliselt kõrvuti ja 0,1 sekundilise võidu teenis Prado. Kahjuks aga läks Prado hüppele nii viltu peale, et mehed põrkasid õhus kokku ning mõlemad ka kukkusid. Prado vigastas kukkumise tagajärel ka põlve. Kolmandana lõpetas sõidu vigastusest taastunud Tim Gajser (Sloveenia, Honda).

Teine sõit algas halvasti Roosioru jaoks. Stardis kukkus Calvin Vlaanderen ja Hardi sõitis talle tagant otsa ning kukkus samuti ja pidi sõidu katkestama. Krestinov tegi sel korral aga parema sõidu. Pikka aega sõitis ta 25. kohal, kuid sõidu lõpus õnnestus tal mõned positsioonid veel tõusta ja finishisse jõudis ta 23. kohal. Stardi järel sõitu juhtima Romain Febvre (Prantsusmaa, Kawasaki), teda asus jälitama Tim Gajser. Febvre suutis sloveeni pikka aega enda seljataga hoida, kuid sarnaselt avasõidule suutis Gajser samas kohas taas Febvrest mööduda ning lõpuks sõiduvõidu võtta. Febvre lõpetas sõidu teisena ja Herlings kolmandana.

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha 45 punktiga Gajser, teine oli 42 punktiga Herlings ja kolmas 40 punktiga Febvre. Krestinov sai kirja 27. koha ja Roosiorg 32. koha. Sarja kokkuvõttes tõusis taas liidriks 415 punktiga Gajser. Vaid kahe punktiga kaotab talle Herlings ning kaheksa punktiga Febvre.

MX2 klassis jätkas võidulaine prantslane Tom Vialle (KTM), kes võttis oma neljanda järjestikuse etapivõidu. Täna oli Vialle parim mõlemas sõidus. Teise koha teenis klassi liider Maxime Renaux (Prantsusmaa, Yamaha), kes lõpetas sõidud kolmanda ja teisena. Oma esimese poodiumi teenis austerlane Rene Hofer (KTM), sõidud lõpetas ta teisena ja kolmandana. Kokkuvõttes on liider 445 punktiga Renaux, teisel kohal on 361 punktiga Jago Geerts (Belgia, Yamaha) ja kolmandal kohal 351 punktiga Mattia Guadagnini (Itaalia, KTM).