Talviku tuli Prantsusmaal EMX250 klassi etapil 18. kohale

Täna jätkusid Prantusmaal Lacapelle-Marivali krossirajal EMX250 ja EMX125 klasside euroopa meistrivõistlusted. Kõva pinnasega Prantsusmaa rada Eesti sõitjatele palju häid emotsioone ei pakkunud, parimana sai Jörgen-Matthias Talviku EMX250 klassis 18. koha.

Hommikuses kvalifikatsioonis sõitis Jörgen-Matthias Talviku (Husqvarna) 46 sõitja seas välja paremuselt 11. ringiaja. Meico Vettik (KTM) kaotas Talvikule parimal ringil üle 2 sekundi ja sellega oli ta kahekümneseitsmes. Parimat aega näitas eelmise aasta EMX125 klassi euroopa meister Andrea Bonacorsi (Itaalia, Yamaha), teine oli Hakon Fredriksen (Norra, Yamaha) ja kolmas sarja liider Nicholas Lapucci (Itaalia, Fantic).

EMX250 klassi avasõidus tegi Talviku hea stardi ja ta pääses rajale top 10 piiri peal. Pikka aega sõitis Jörgen-Matthias 12. kohal. Mõned kohad Talvikust eespool sõitnud Maxime Grau (Prantsusmaa) kukkus aga ühes kurvis ja seetõttu kukkus ka Talviku seal samas. Jörgen-Matthias kaotas mitmeid kohti ja ta langes 15. kohale. Seejärel heitles ta mõned ringid sarja liidri Lapucciga, kes meie mehest lõpuks ikkagi mööda sai. Viimasel ringil pääses ka Talviku ise ühest konkurendist mööda ja ta lõpetas sõidu 15. kohal. Vettiku sõidu algus ebaõnnestus ja ta pidi kõvasti hakkama vaeva nägema, et esialgu 30 parima sekkagi tõusta. Vettik tegi aga korraliku sõidu ja parimal hetkel tõusis ta juba 21. kohale. Lõpuks jõudis ta finishisse 23. kohal. Sõitu asus stardi järel juhtima Kevin Horgmo (Norra, GASGAS), kuid ta kukkus ja liidriks asus Hakon Fredriksen, kes oma kohta ka finishini hoidis. Teiseks tõusis tugeva sõiduga Bonacorsi ja kolmandana lõpetas sõidu Cornelius Toendel (Norra, Yamaha).

Teise sõidu start õnnestus Talvikul taas üsna korralikult ja jälle oli ta top 10 piiril. Kahjuks esimene ring tervikuna nii hästi välja ei tulnud ja Jörgen-Matthias langes 18. kohale. Sõidu jooksul ei leidnud Talviku sellist rütmi, et ettepoole tõusta, ta andis hoopis mõned kohad veel ära ja oli vahepeal juba 20. kohal. Lõpuks jõudis ta finishisse üheksateistkümnendana. Sarja liider lapucci teist korda enam nii kehva starti ei teinud ja ta juhtis sõitu algusest kuni lõpuni. Teisena lõpetas sõidu Fredriksen ja kolmandana Bonacorsi. Meico Vettiku sõidu algus ebaõnnestus täielikult ja mõne ringi järel jättis ta sõidu sootuks pooleli.

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha 47 punktiga Fredriksen, teine oli 42 punktiga Bonacorsi ja kolmas 36 punktiga Guyon. Talviku tuli 8 punktiga 18. kohale. Vettik sai kirja 38. koha. Sarja kokkuvõttes on Talviku 65 punktiga 14. kohal ja Vettik 3 punktiga 46. kohal. Liidrina jätkab Lapucci, kellel on koos 271 punkti. Teisel kohal on 235 punktiga Horgmo ja kolmandal kohal 208 punktiga Elzinga.

EMX125 klassi etapil tegi ainsa eestlasena kaasa Joosep Pärn (KTM). Ajasõidus oli ta 47 võistleja seas kahekümneneljas. Parimat aega näidanud Ferruccio Zanchile (Itaalia, Yamaha) kaotas Pärn ringi peale 4 sekundiga. Teise aja sõitis välja Bobby Bruce (Suurbritannia, GASGAS) ja kolmanda aja Marc-Antoine Rossi (Prantsusmaa, KTM).

Avasõidus tegi Pärn korraliku stardi ja ta võttis sisse positsiooni punktikoha lähistel. esimese ringi järel tõusiski Joosep juba punktikohale, kuid sealt edasi läks kõik allamäge. Mitmes kohas kaotas ta kõvasti aega ning Pärn langes viimasele kohale. Sealt ei õnnestunudki tal enam ettepoole tõusta ja sõidu lõpetas meie mees 39. kohal. Kodupubliku rõõmuks võttis sõiduvõidu Marc-Antoine Rossi, teisena tuli finishisse sarja liider Valerio Lata (Itaalia, KTM) ja kolmandana Bobby Bruce, kes vahepeal ka sõitu juhtis.

Teises sõidus tegi Pärn sarnase stardi avasõidule ja ta pääses taas punktikoha lähistele. Kahjuks sõidus ei suutnud ta algusest peale teistega võrdväärset kiirust näidata ja Pärn lõpetas sõidu alles 33. kohal. Sõitu juhtis algusest lõpuni Zanchi, teisena lõpetas Lata ja kolmandana Lucas Coenen (Belgia, Kawasaki).

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha 44 punktiga Lata, teine oli 39 punktiga Rossi ja kolmas 36 punktiga Coenen. Pärn sai kirja 33. koha. Sarja kokkuvõttes jätkab liidrina Lata, kellel on koos nüüd 146 punkti. Teisel kohal on 129 punktiga Karssemakers ja kolmas 123 punktiga Bruce. Joosep Pärn pole punktiarvet avanud.