Varik ja Kunnas lõpetasid Tsehhi MM-etapi avasõidu viiendana, Saar astus sammu lähemale EM tiitlile

Külgvankrite motokrossi maailmameistrivõistluste kolmas etapp toimub sellel nädalavahetusel Tsehhis Kramolinis. Samuti on seal kavas Quadide viimane EM-etapp. Tänases avasõidus teenisid Kert Varik ja Lari Kunnas viienda koha. Quadidel lõpetas Kevin Saar avasõidu teisena ja astus sammu lähemale EM tiitlile.

A grupi kvalifikatsioonis sõitsid Gert Gordejev ja Kaspars Stupelis välja kaheksanda ringiaja. Parimat aega näidasid sarja liidrid Marvin Vanluchene ja Robbie Bax. Teise aja said kirja Etienne Bax ja Nicolas Musset ja kolmanda aja Daniel Willemsen ja Rodolphe Lebreton.

B grupis ajasõidus tegid väga hea ringiaja Kert Varik ja Lari Kunnas, kes alguses pikalt neljandat kohta hoidsid, kuid lõpuks kolmanda ringiaja välja sõitsid. Parimat aega näitasid seal Goen Hermans ja Glenn Janssens ning teist aega Julian Veldman ja Ondrei Cermak.

Õhtul toimunud ainsas põhisõidus tegid Varik ja Kunnas suurepärase stardi ja avakurvi jõudis nad esimese kolme seas. Kahjuks järgnevates kurvides ei suutnud meie mehed kõige paremini liikuda ja nad langesid esikümne lõppu. Seejärel hakkasid Varik ja Kunnas kohti parandana ning varsti oldigi juba kuuendal kohal, nende ees viiendad olid Willemsen ja Lebreton. Kui sõidu keskel tundus, et vahe on ees sõitnud 10-kordse maailmameistriga liiga suur, siis sõidu lõpus õnnestus Varikul ja Kunnasel Willemsenist ja Lebretonist mööduda ning sõit viiendana lõpetada. Algusest kuni lõpuni juhtisid sõitu Bax ja Musset, tugeva sõiduga tõusid teiseks Hermans ja Janssens ning kolmandana lõpetasid Vanluchene ja Bax. Ilusa sõidu tegid ka Gert Gordejev ja Kaspars Stupelis, kes sõidu alguses punkitkohalt väljas olid, kuid lõpuks koguni 11. kohale tõusid.

Quadidele on Tsehhi etapp sellel aastal viimaseks ja siin selgub ka euroopa meister. Ajasõidus suutis Kevin Saar vaatamata Langel saadud vigastusele välja sõita teise aja oma suurima konkurendi Christopher Tveraeni järel. Kolmas oli Patrick Turini Itaaliast.

Tänases ainsas võistlussõidus jõudis Saar avakurvi teisena, kuid juba järgmise kurvi järel oli Kevin esikohal. Peagi võttis tema järel teise positsiooni sisse Tveraen, kes on Kevin suurim konkurent tiitlile. Kaks esimest sõitsid peagi järgnevatel eest ära ja esikoha saatus jäi nende kahe otsustada. Saar juhtis suurema osa sõidust, kuid norralane oli pidevalt tema seljataga. Kaks ringi enne sõidu lõppu suutiski Tveraen Kevinist mööduda ja kuigi Saar veel üritas vastu rünnata ja seekord peale norrralane. Kolmandana lõpetas sõidu Patrick Turrini.

Külgvankrite esimene sõit

Quadide esimene sõit

Foto: WSC Sidecarcross