Video: Keity Meieri õhulend Swissoteli kaksiktornide vahel

Eile, pühapäeva õhtul tõestas kaskadöör Keity Meier 117 m kõrgusel Swissoteli kaksiktornide vahel 11 m õhulennu sooritamisega, et tema soovil trialisõidu maailmameistrivõistlustel kõrgeid kohti püüda on tõsi taga.

Meieri sõnul õnnestus kõik plaanipäraselt. “Viisin end hüppe eel enda jaoks täiesti uudsesse vaimsesse seisundisse. Minus valitses täielik rahu ja tegin oma soorituse täpselt nii, nagu olin seda varem metsas korduvalt harjutanud. Vaid hetke kestnud 11-meetrine õhulend kulges otsekui aegluubis, nägin rämpi enda ees ning alles maandudes jõudis minuni teadmine, et kõik läks hästi,” rääkis trialisõitja vahetult pärast hüpet.

“See, millega ma päriselt hakkama sain ning mida see tähendab, jõuab mulle ilmselt alles hiljem kohale. Igal juhul tunnen, et olen kuskil täiesti uutes kõrgustes ning valmis end 2022. aasta MM-il proovile panema:”

26-aastase kaskadööri paarisekundilise triki õnnestumise taga on üle kümne aasta järjepidevat tööd. “Kui ma olin väike tüdruk, oli trialisõitjaks saamine minu suur unistus. Mul polnud õrna aimugi, mida see tegelikult tähendab. Tahtsin olla parem kõikidest, keda ma sellel teekonnal kohtasin. Sukeldusin trialit valides sellesse tundmatusse maailma suletud silmadega, mul polnud isegi mitte ühtegi eeskuju,” tutvustas Meier oma teekonna algust.

“Mõnes mõttes elan ikka oma lapsepõlve unistust, naiivselt ja väheste võimalustega. Samas olen heaks tõestuseks, et suure sisemise põlemise ja heade inimeste toel ärkavad ka ilmvõimatuna näivad unistused päriselt ellu.”

Ettevõtmisest sünnib koos Eesti andekate operaatorite, aristide, koreograafide ja produtsentidega video, milles mõtiskletakse kunsti toel piiride nihutamise üle. Läbi etenduskunstniku Elina Masingu sõnade jõuab kuulajate ette kujund sellest, mis on Keity tänapäeva ühiskonnas – võitja. +372 Community produtseeritud video tuleb avalikuks oktoobrikuu teises pooles.