Soomer: „Täna oli hea päev ja mitte ainult minule“

Nii nagu igale mõõnale järgneb tõus, oli ka laupäeval üsna mossis moega Hannes Soomeril täna „kriips kõrvuni,“ sest eilne otsus päädis pühapäevasel võistlusel neljanda kohaga.


„Ma võiks püüda kogu au endale krahmata,“ muigas mees finišis, „Aga tiimipealik tegi eile õige valiku ja ma ei tundnud täna oma tsiklit enam ära. Hoopis teine elajas nii kiirendamiste kui ka möödasõitude ajal ja kokkuvõttes olime eilsest oma 20 sekundit nobedamad! Esimesel paaril ringil olin veel ise pisut rabe, aga viimase viieteistkümne käigus edestasin eilset Hannest enam kui sekundiga ringi kohta.“


Head edenemist kinnitab ka tõik, et kaheteistkümnendalt kohalt startinud Kallio Racingu esindaja osutus võidusõitjaks, kes teistest enam kaasvõistlejate skalpe kogus (loe: võistlejate rivis kõige rohkem tõusis). „Sain stardist hästi minema ja õnneks õnnestus esimeses kurvis tekkinud kaosest samuti puutumatult läbi pugeda. Siis kulus pea kaks ringi kohanemiseks, pärast mida jätkasin tõusvas tempos. Eriti viimastel ringidel, kui kaasvõistlejate rehvid olid juba kulunud, õnnestus mul see maksimaalselt enda kasuks pöörata. Täna oli hea päev ja mitte ainult mulle, vaid tervele meeskonnale ning meie toetajatele.“


Aga mis saab edasi? „Esmalt tuleme koju, et lõõgastuda ja trenni teha. Ootame ära, mis viimase etapi osas otsustatakse ja paneme siis edasise tegevusplaani paika. Aga järgmistele sõitudele läheme tunduvalt näljasemana kui seni.“