Andero Lusbo võitis kestvuskrossi finaaletapi

Täna sõideti Vilaskis kestvuskrossi Eesti meistri- ja karikavõistluste viimane etapp, kus üldarvestuses võttis võidu Andero Lusbo, aasta parim oli aga Tanel Rauk. Neljarattaliste finaaletapil võidutses teist etappi järjest Martin Toovis, tiitli viis aga napi eduga koju täna teisena lõpetanud Raido Viinapuu.

Soolode sõidus ei leidunud täna vastast Andero Lusbole (Husqvarna, Kagu MK), kes asus sõidu liidriks juba avaringil ning suurendas pea ringiga oma edu järgnevate ees ja võttis lõpuks kindla võidu. Sõidu esimeses kolmandikus kihutas teisena Karel Kutsar (KTM, Sõmerpalu MK), kes pidi siis sõidu pooleli jätma. Selle järel tõusid Lusbo taha Kaarel Tilk (Husqvarna, Sõmerpalu MK) ja Tanel Rauk (Husqvarna, RXT MK), kes selgitasid omavahel ka poodiumi järelejäänud astmed. Tilk suutis sõidu jooksul konkurendist veidi kiiremat tempot teha ja edastas teda lõpuks veidi üle 40 sekundi, samas Lusbole jäi ta alla aga pea 4 ja poole minutiga.
Klasside arvestuses võitis E-1s Tilk, teine oli Marek Künnapas (Husqvarna, Pärnu MC) ja kolmas Romeo Pikand (KTM, Viljandi Motospordiklubi). Eesti meistriks tuli aga Vilaskis kuuenda koha saanud Allar Keerme (Kawasaki, Jõhvi MK), kellele järgnesid finaaletapi viies mees Mart Mandel (Kawasaki, Pärnu MC) ja Künnapas.
Lusbo ja Rauk olid E-2 kaks esimest ning kolmas koht kuulus siin Jaanus Kovalile (Yamaha, RedMoto Racing). Meistritiitli sai Rauk Argo Keerme (Yamaha, Jõhvi MK) ja Priit Palatu (Husqvarna, Sõmerpalu MK) ees. Pelgalt ringi läbinud Keermele märgiti Vilaskis kirja 7nda koha punktid, Palatu aga viimasel etapil ei osalenud. Enduro arvestuses klassis võitis finaaletapi Riho Keerme (KTM, Jõhvi MK) Jarmo Lehiste (Yamaha, Paikuse MK) ees, aga kuna selles klassis rohkem osalejaid ei olnud, siis ei saadud ka siit etapilt meistrivõistluste punkte. Eelnevatelt etappidelt kogutud punktide tulemusena tuli Eesti meistriks Keerme, hõbeda sai Lehiste ja pronksi Märt Heinlik (Husqvarna, Tihemetsa MK).

Esmakordselt peetud üldarvestuse aasta parim oli Rauk, teise koha sai Künnapas ja kolmanda Mati Nuut (Husqvarna, Pärnu MC), kes oli viimasel etapil seitsmas.

Neljarattaliste sõit oli sama põnev, kui eelmisel etapil Kohtla-Nõmmel, kus kahte esimest eraldas lõpus napp sekund. Võidukihutamist alustas kõige paremini lätlane Atis Breds (Honda), kellel tuli sõidu keskel pikem peatus ning temast möödusid Martin Toovis (KTM, Pühajõe MK) ja Raido Viinapuu (Kawasaki, RedMoto Racing) ning nemad otsustasidki omavahel, kes esimesena lõpuni saab. Hoolimata sellest, et Viinapuu sõitis viimase ringi konkurendist pea 9 sekundit kiirema ringiaja suutis Toovis esikohta hoida ja edestas teda 0,6 sekundiga. Breds suutis ülejäänud sõidu probleeme vältida ja oli kolmas.
Quad Open arvestuses võitis etapi Toovis, kus talle järgnesid Breds ja Mihkel Salujõe (Honda, HRC Eesti Racing Team). Viinapuu oli aga parim Quad Hobi klassis, teise koha sai seal Hegri Sutt (Yamaha, Paikuse MK) ja kolmanda Hannes Voolaid (Yamaha).
Quad Openi aasta kokkuvõttes, kuhu said punkte koguda ka Hobi klassi mehed, võitiski hoopis Viinapuu ja seda 2-punktilise eduga Toovise ees. Poodiumi madalaim aste kuulub Salujõele.

Vilaski etapi Eesti karikavõistluste klasside TOP3

Hobi B
1. Mati Nuut (Husqvarna, Pärnu MC)
2. Rauno Voldek (KTM, Jõhvi MK)
3. Fredi Kostikov (KTM, KTL Racing klubi)

Hobi C
1. Kert Kikkas (Husqvarna, Sõmerpalu MK)
2. Aron Annerviek (KTM, Pärnu MC)
3. Karl Hans Bammer (KTM, KTL Racing klubi)

Hobi D
1. Egon Peterson (KTM, Valga MK)
2. Mark Tori (Husqvarna, Pärnu MC)
3. Margus Maltsar (Honda, RXT MK)

Beginner
1. Risto Vanatoa (Yamaha, Pärnu MC)
2. Peeter Piirimägi (GasGas, Kagu MK)
3. Mallor Vildak (Yamaha, Jõhvi MK)

Veteran 40+
1. Avo Ärm (Yamaha, Kohila Motospordi Klubi)
2. Aivo Rabbi (KTM, Paikuse MK)
3. Reio Engman (Yamaha, Lääne MK)

Seeniorid 50+
1. Toivo Nikopensius (Yamaha, Paikuse MK)
2. Jargo Laherand (Yamaha, Lääne MK)
3. Tony Võsanurm (KTM, Paikuse MK)

Naised
1. Karleen Randver (Honda, Otepää MC)
2. Celiin Jõesaar (Husqvarna, Sõmerpalu MK)
3. Agnes Võsanurm (KTM, Paikuse MK)

ATV
1. Taivo Kaarna (Can-Am, Paikuse MK)
2. Kalev Kõivsaar (Can-Am)
3. Tõnu Tooming (Polaris)

ATV 750
1. Meelis Kuhi (Can-Am)

Kohalikud karikaarvestused:

85cc (THOR auhindadele)
1. Gregor Kuusk (Husqvarna, RedMoto Racing)
2. Jan-Marten Paju (Husqvarna, RedMoto Racing)
3. Jasper Kõiv (KTM, Motoextreme)

65cc (Jüri Raudsiku karikas)
1. Lucas Leok (Husqvarna, Sõmerpalu MK)
2. Aston Allas (Husqvarna, RedMoto Racing)
3. Marten Raud (Husqvarna, Viljandi Motospordiklubi)

Quad meeskondlik
1. Rainer Palu/ Karmo Sturm (Yamaha, Pärnu MC)
2. Ennart Kunglamäe/ Priit Kurg (Yamaha, Estonian Supermoto Racing Team)
3. Kevin Raun/ Janar Perv (Yamaha, SK Yamaha Keskus)

Vilaski detailsed tulemused:
https://speedhive.mylaps.com/Events/1929828

Eesti meistri- ja karikavõistluste koondtabelid:
https://speedhive.mylaps.com/Organizations/23942/Championships