Vettik ja Talviku teenisid EMX250 klassi etapil Itaalias punkte

EMX250 klassi euroopa meistrivõistluste seitsmes etapp toimus täna Itaalias Pietramurata krossirajal. Kõige paremini läks etapp Meico Vettikul, kes kokkuvõttes 19. koha sai. EMX125 klassis jäi Romeo Karu taas punktidelt välja.

EMX250 klassis osales kokku kolm eestlast. Parima aja sõitis neist oma grupi kvalifikatsioonis välja Jörgen-Matthias Talviku (Husqvarna), kes oli kuues. Sama grupis tuli Meico Vettik (KTM) kolmeteistkümnendaks ja Martin Michelis (KTM) kahekümneesimeseks, mis tähendas, et ta jäi varusõitjaks juhuks kui keegi 40 parimast starti ei tule. Avasõidus tegi suurepärase stardi Talviku, kes võttis sisse kuuenda positsiooni. Mõne ringi möödudes möödus Talvikust Everts (Belgia, KTM) ka Jörgen-Matthias langes seitsmendale kohale. Kahjuks otsustas siis meie põhjanaaber Emil Weckman (Soome, Honda) nii enda kui ka Talviku sõidu ära rikkuda. Weckman sõitis Talvikule nii küljepealt sisse, et mõlemad olid rajal pikali. Talviku langes punktikohalt välja ja lõpetas sõidu 22. kohal. Hooaja parima sõidu tegi aga Meico Vettik, kes stardi järel top 15 piiril oli. Sõidu jooksul tõusis Vettik vahepeal juba kümnendale kohale, kuid sõidu lõpus läks natuke tal raskeks ja finishisse jõudis Meico 14. kohal. Sõitu juhtis algusest lõpuni Nicholas Lapucci (Itaalia, Fantic), teine oli Kevin Horgmo (Norra, GasGas) ja kolmas Cornelius Toendel (Norra, Yamaha).

Teises sõidus tgi väga hea stardi Vettik, kes pääses kohe esikümnesse. Sõidu esimes poole suutis Meico hästi koos kiiretega sõita, kuid kahjuks kustus ta sõidu lõpuks täiesti ära ning langes lõpuks 23. kohale. Avaringil kolmekümnendal kohal olnud Talviku tegi korraliku sõidu ja võitles end lõpuks 18. kohale. Sõitu juhtis algusest kuni lõpuni Andrea Bonacorsi (Itaalia, Yamaha). Teisele kohale võitles end ilusa sõiduga Emil Weckman ning kolmandale kohale Toendel, kes võttis tänu sellele ka karjääri esimese etapivõidu. Sõidu jooksul kolm korda kukkunud sarja liider Lapucci oli lõpuks kaheteistkümnes. Varusõitjana pääses peale ka martin Michelis, kuid ta jättis sõidu pooleli juba neljandal ringil.

Etapi kokkuvõttes tuli Vettik 7 punktiga 19. kohale ja Talviku kolme punktiga 22. kohale. Esikoha teenis 40 punktiga Toendel, teine oli 37 punktiga Horgmo ja kolmas 36 punktiga Bonacorsi. Kokkuvõttes juhib 305 punktiga klassi Lapucci, teisel kohal on 272 punktiga Horgmo ja kolmandal kohal 234 punktiga Elzinga. Talviku on 68 punktiga kuueteistkümnes ja Vettik 10 punktiga kolmekümnekaheksas.

EMX125 klassis oli ainsa meie sõitjana täna rajal Romeo Karu (Husqvarna). Oma grupi kvalifikatsioonis sai ta kirja 16. ringiaja ja see tagas talle pääsu põhisõitudesse. Esimeses võistlussõidus ei teinud Karu kõige paremat starti, kuid kuna avaringil oli palju kukkumisi, siis tõusis ta ringi lõpuks juba 15. kohale. Mõned ringid Karu püsis sellel positsioonil, kuid siis tuli ta rajalt maha ja katkestas sõidu. Kindla esikoha võttis avasõidus Lucas Coenen (Belgia, Kawasaki), teine oli sarja liider Valerio Lata (Itaalia, KTM). Kehva stardi teinud Ivano Van Erp (Holland, Yamaha) tegi väga tugeva sõidu ja tõusis lõpuks kolmandaks.

Teises sõidus jäi Karu stardi järel päris viimaste sekka taas ja jälle suutis ta sõidu esimese osa väga hästi tulla. Mõne ringiga tõusis Romeo punktikohale piirile ja parimal hetkel oli ta 18. kohal. Kahjuks sõidu lõpus Karu kustus taas ning vajus punktikohalt välja 21. kohale. Uskumatu sõidu tegi noor lätlane Janis Martins Reisulis, kes kogu see hooaeg veel 85cc klassi sõitis, kuid nüüd hooaja lõpus juba suuremat klassi proovis. Ta võttis stardivõidu ja asus sõitu juhtima. Esikohal olles ta kukkus korra ning langes kolmandaks, kuid suutis lõpuks sõidu ikkagi teisena sarja liidri Valerio Lata järel lõpetada. Kolmas oli sõidus Bobby Bruce ja neljas Janis Martinsi vanem vend Karlis Alberts Reisulis.

Etapi kokkuvõttes Romeo Karu punkte ei teeninud ja kirja läks talle 24. koht. Sarja kokkuvõttes on Karu 7 punktiga 39. kohal. Esikoha teenis 47 punktiga Lata, teine oli 39 punktiga Coenen ja kolmas 38 punktiga Bruce. Sarja kokkuvõttes on 268 punktiga liider Lata, teine on 239 punktiga Bruce ja kolmas 213 punktiga Karssemakers. Sõita jääb veel kaks etappi.