Jörgen-Matthias Talviku oli Itaalias EMX250 klassi EM etapil üheksateistkümnes

EMX250 ja EMX125 klasside sõitjad olid täna taas Pietramurata krossirajal euroopa meistrivõistluste punktide eest võitlemas. Meie parima tulemuse tegi EMX250 klassis osalev Jörgen-Matthias Talviku, kes sai 19. koha. EMX125 klassis oli Romeo Karu kahekümnekolmas.

EMX250 klassis suutsid läbi ajasõidu finaalidesse pääsed kõik kolm eestlast. Parima aja tegi kvalifikatsioonis Jörgen-Matthias Talviku (Husqvarna), kes sõitis oma grupis välja koguni kolmanda ringiaja. Samas grupis oli Meico Vettik (KTM) kaheteistkümnes. Teises grupis oli Martin Michelis (KTM) kahekümnes ning ta pääses viimasena sealt põhisõitudesse.

Kahjuks ei saanud Vettik avasõidus tehnilistel põhjustel osaleda. Esimeses sõidus tegi väga ilusa stardi aga Talviku, kes võttis sisse seitsmenda koha. Kahel esimesel ringil oli hoog hea ning Jörgen-Matthias tõusis juba viiendale kohale. Kahjuks pikalt seda rõõmu ei olnud, sest järgmisel ringil keeras ta end kiires paremkuvis pikali ja hea koht oligi läinud. Finishisse jõudis Talviku lõpuks ikkagi 15. kohal ja teenis kuus punkti selle eest. Martin Michelis sai kirja 31. koha. Esikohale heitlesid kogu sõidu jooksul Bonacorsi (Itaalia, Yamaha) ja Horgmo (Norra, GASGAS). Norralane survestas kogu sõidu jooksul itaallast, kuid mööda ta ei saanud ja võit läks Bonacorsile. Kolmanda koha võttis sarja liider Lapucci (Itaalia, Fantic).

Teises sõidus oli stardis ka Vettik, kes tegigi meie poistest parima stardi ja võttis sisse koha esikümne järel. Kahjuks meie sõitjad kõva pinnasega Pietramurata rajaga aga sinasõbraks ei saanud kogu nädala jooksul ja nii tuli kukkumisi ka selles sõidus. Vettik kukkus 13. kohal olles ning langes punktikohalt välja ja lõpetas sõidu 26. kohal. Kehva stardi järel võitles end sõidu jooksul punkikohale Talviku, kuid ta tema sõidu rikkus kukkumine ja Jörgen-Matthias pidi leppima 23. kohaga. Martin Michelis tuli finishisse 29. kohal. Sõidu alguses oli liider Lapucci, kuid ka tema oli päeva viimases sõidus natuke liimist lahti ja sarja liider langes neljandaks, kui Liam Evertsi (Belgia, KTM) kukkumine viimasel ringil teiselt kohalt tõstis Lapucci kolmandaks. Esikoha teenis Horgmo, teine oli Hakon Fredriksen (Norra, Yamaha).

Etapi kokkuvõttes olu Talviku meie parimana kuue punktiga üheksateistkümnes. Vettik ja Michelis punkte ei teeninud. Võidu võttis 47 punktiga Horgmo, teine oli 40 punktiga Lapucci ja kolmas 38 punktiga Fredriksen. Kaks etappi enne sarja lõppu on liidrikohal 345 punkgia Lapucci, teine on 319 punktiga Horgmo ja kolmas 257 punktiga Elzinga. Meie parimana on Talviku 74 punktiga kuueteistkümnes.

EMX125 klassi avasõidus tegi oma grupi kvalifikatsioonis üheteistkümne kooha saanud Romeo Karu (Husqvarna) väga ilusa stardi ja esimesse kurvis sisenes ta top 10 seas. Kahjuks sealsamas kohe tema ees kukkus sarja üks kiiremaid sõitjaid Ivano Van Erp (Holland, Yamaha) ja ka Romeo kukkus tema tõttu. Rajale pääsesis Karu seejärel viimaste seas ning lootused kõrgele kohale olid kadunud. Sõidu lõpuks suutis Karu 27. kohale tõusta. Sõitu juhtis stardist kuni finishini Lucas Coenen (Belgia, Kawasaki), teise koha saavutas Karlis Alberts Reisulis (Läti, Yamaha) ja kolmanda koha Bobby Bruce (Suurbritannia, GASGAS). Sarja liider Valerio Lata (Itaalia, KTM) oli pikka aega kindlalt teisel kohal, kuid tema ees kukkus riniga mahajääja ning maha niitis ta ka itaallase. Lata langes lõpuks kuuendale kohale.

Teises sõidus ei tabanud Karu stardipuu kukkumist kõige paremini ja ta jäi avakurvis päris viimaste sekka. Siiski suutis Karu esimesed kaks ringi nii hästi sõita, et ta tõusid kiirelt punktikoha lähedale. Sõidu edenedes suutis ta veel mõned kohad ettepoole tulla ja peagi oligi ta viimasel punktikohal kahekümnes. Romeo suutis lõpuni pingutada seekord ning hoidis kohta sõidu lõpuni. Kindla esikoha teenis taas Coenen, teine oli Ven Erp ja kolmas Karlis Alberts Reisulis.

Etapi kokkuvõttes tuli Karu ühe punktiga 23. kohale. Etapivõidu teenis 50 punktiga Coenen, teine oli 42 punktiga Reisulis ja kolmas 38 punktiga Bruce. Üks etapp enne sarja lõppu on liider 299 punktiga Lata, teine on 277 punktiga Bruce ja kolmas 241 punktiga Karssemakers. Karu on 8 punktiga 39. kohal.