paikuse kestvuskross 2021

Marek Künnapas võitis Paikuse kestvuskrossi

Pärnumaal Paikusel järkusid kestvuskrossi Eesti meistri- ja karikavõistlused, kus soolodel oli kiireim Marek Künnapas ning neljarattalistel võidutses Raido Viinapuu.

Soolotsiklite 2-tunnist sõitu alustas Paikuse liivasel rajal kõige paremini Marek Künnapas (Husqvarna, Pärnu MC), kes suutis terve sõidu liidrikohta kaotamata esimesena ruudulise lipu langemiseni hoida. Tanel Rauk (Husqvarna, RXT MK) tõusis teisele kohale suhteliselt sõidu alguses, kuid Künnapas oli seekord parem ning kahe esimese vahe oli veidi üle 2 minuti. Alguses kaheksandana sõitnud Jüri Triisa (Honda, RedMoto Racing) kerkis samuti kiirelt kolmandaks, aga esimesi kätte ei saanud ning teisest kohast jäi ta pea pool minutit. Need mehed olid ka ainsad, kes suutsid sõidu jooksul 13 ringi läbida.
Meistrivõistluste klasside arvestuses võitis Künnapas E-1, kus talle järgnesid Allar Keerme (Kawasaki, Jõhvi MK) ja Mart Vandel (Kawasaki, Pärnu MC). Rauk ja Triisa olid E-2 kaks esimest ning poodiumi madalaimale astmele tõusis Endrik Raal (Yamaha, Paikuse MK). Enduro klassis oli aga parim Riho Keerme (KTM, Jõhvi MK), teine ja kolmas olid Paikuse motoklubi sõitjad Jarmo Lehiste (Yamaha) ja Kevin Erkmann (KTM).

Neljarattalistel said liidritena sõita Janek Vernik (Yamaha, SK Yamaha Keskus) ja Mihkel Salujõe (Honda, HRC Eesti Racing Team), aga seda kumbki üks ring ja siis tõusis liidriks Raido Viinapuu (Kawasaki, RedMoto Racing), kes püsis esimesena sõidu lõpuni. Teisena ja ühtlasi ka ainsana, kes Viinapuuga ühel ringil lõpetas, ületas lõpujoone Martin Toovis (KTM, Pühajõe MK), kes langes sõidu alguses lausa üheksandale kohale. Kahe esimese vahe jäi aga lõpuks üle 4 ja poole minuti. Kolmas oli Vernik, aga tema kaotas Viinapuule juba ringiga.
Viinapuu oli Eesti karikavõistluste arvestusse kuuluva Quad Hobi esimene, aga selle klassi punktid lähevad ka meistrivõistluste arvestusse, mis tähendas ka selles arvestuses maksimumpunkte. Hobi klassis järgnesid talle Hegri Sutt (Yamaha, Paikuse MK) ja Timo Loot (Yamaha, Motohai). Quad Open, ehk siis meistrivõistluste klassis oli esikolmik Toovis, Vernik ja Salujõe).

Kestvuskrossi EMV ja EKV järgmine etapp sõidetakse juba järgmisel laupäeval Kohtla-Nõmmel.

Ülejäänud klasside tulemused (EKV)

Hobi B
1. Mati Nuut (Husqvarna, Pärnu MC)
2. Rauno Voldek (KTM, Jõhvi MK)
3. Risto Ild (KTM, Pärnu MC)

Hobi C
1. Aron Annerviek (KTM, Pärnu MC)
2. Karl Hans Bammer (KTM, KTL Racing klubi)
3. Raido Kiisk (Yamaha, Pärmu MC)

Hobi D
1. Mark Tori (Husqvarna, Pärnu MC)
2. Argo Põder (Husqvarna, Pärnu MC)
3. Riho Mägi (KTM, Motoextreme)

Beginner
1. Indrek Petai
2. Risto Vanatoa (Yamaha, Pärnu MC)
3. Mallor Vildak (Yamaha, Jõhvi MK)

Veteranid 40+
1. Petri Pohjamo (TM, Soome/Paikuse MK)
2. Reio Engman (Yamaha, MK Lääne)
3. Aivo Rabbi (KTM, Paikuse MK)

Seeniorid 50+
1. Toivo Nikopensius (Yamaha, Paikuse MK)
2. Argo Laherand (Yamaha, MK Lääne)
3. Tony Võsanurm (KTM, Paikuse MK)

Naised
1. Karleen Randver (Honda, Otepää MK)
2. Agnes Võsanurm (KTM, Paikuse MK)
3. Celiin Jõesaar (Husqvarna, Sõmerpalu MK)

ATV
1. Kalev Kõivsaar (Can-Am)
2. Rain Jöpiselg (Can-Am)
3. Tõnu Tooming (Polaris)

ATV 750
1. Meelis Kuhi (Can-Am)
2. Renee Nurm (Can-Am, Kagu MK)

Quad võistkond (kohalik karikas)
1. Kardo Saarmann/ Meelis Mäeots (Honda, Paikuse MK)
2. Ennart Kunglamäe/ Priit Kurg (Yamaha)
3. Urmas Liiva/ Veljo Madiberg (Yamaha)

Paikuse detailsed tulemused:
https://speedhive.mylaps.com/Events/1924575

Eesti meistri- ja karikavõistluste koondtabelid:
https://speedhive.mylaps.com/Organizations/23942/Championships