Krossi võistlusmaastik täienes Saku-Tankodroomi raja võrra

Möödunud pühapäeval, 31. oktoobril toimus Saku-Tankodroomi krossirajal esimene krossivõistlus, mille korraldas klubi Motoextreme.

Päikeselisel sügispäeval kogunes Motoextreme’i treeningrajale Saku-Tankodroomil väljapaistev Eesti krossisõitjate esindus. Stardis olid nii tippsõitjad nagu Tanel Leok, Gert Krestinov, Indrek Mägi ja Juss Laansoo, Andero Lusbo ja paljud teised, kui suur hulk noori ja hobikrossisõitjaid.

Klassis 85cc võitis mõlemad sõidud soomlane Eemil Pesonen (KTM) vigastusest taastuva Gregor Kuuse (Husqvarna, RedMoto Racing) ja Jasper Kõivu (KTM, Motoextreme) ees.

Mõlemad MX E klassi sõidud võitis Markus Kuusik (KTM, KTL Racing), kokkuvõttes sai teise koha Kristjan-Jaak Ott (Yamaha, Türi Auto-Moto Klubi), kellel olid võrdsed punktid Marko Kasemaaga (KTM, KTL Racing), kuid kel õnnestus olla teises sõidus teine. 

MX D klassi esikolmik oli Kenneth Kallasmaa (Husqvarna, Motoextreme), Hendrik Urbanik (KTM, Kagu Motoklubi) ja Paul-Martin Mäetamm (Husqvarna, Motoextreme). MX V 50+ klassi võitis lätlane Janis Mironovs (Husqvarna), MX V 40+ klassis oli kiireim Avo Ärm (Yamaha, Kohila Motospordi Klubi). 

MX C klassi mõlema sõidu ja ka kokkuvõtte esikolmik oli järgmine: Erki Tärno (Husqvarna), Mati Nuut (Husqvarna, Pärnu Motoclub) ja Fredi Kostikov (KTM, KTL Racing). MX B klassis jäi peale Marken Sonn (Husqvarna, Kose AMK), kes oli esimeses sõidus teine, teise aga võitis. Teise koha sai Sonniga võrdsete punktidega Otto Mattias Rootalu (GasGas) Hugo Norki ees (TM, Motoextreme). 

Päeva oodatuimad sõidud olid loomulikult MX1 ja MX2 klasside ühisstardid. Indrek Mägi (Kawasaki, Mägi Racing)  läks mõlemat sõitu küll juhtima, kuid õige pea möödus temast Gert Krestinov (Honda, Motoextreme), kes mõlemad sõidud ka võitis. “Minu jaoks tuli võit üsna lihtsalt, sest sõitsin kodurajal, kus ma pidevalt treenin,” ütles Krestinov, kes oli ka üks võistluse põhikorraldajatest. Esimeses sõidus sai Mägi teise koha, teises pidi ta leppima poodiumi kolmanda positsiooniga Tanel Leoki (Husqvarna, Sõmerpalu MK) selja taga. Kokkuvõttes oli MX1 klassi esikolmik Krestinov, Leok ja Mägi.

MX2 klassis heitlesid poodiumikohtadele noored sõitjad: esimeses sõidus oli kiireim Kairo Katkosilt (KTM, RedMoto Racing) Mikk Martin Lõhmuse (Honda, HRC Eesti Racing Team) ja Tristan Uiga (KTM, KTL Racing) ees; teise sõidu ja ka päeva kokkuvõttes võitis Uiga, teine oli Richard Paat (KTM, KTL Racing) ja kolmas Lõhmus.

“Mina olen kuulnud ainult positiivset tagasisidet,” lisas Krestinov sel 2,2 km pikkusel liivarajal esmakordselt toimunud võistluse kohta. “Paljud on helistanud ja küsinud, millal järgmise võistluse teeme. Sellele küsimusele ei oska veel vastata, aga midagi tahaksime teha küll. Kas see on MX Liiga või mõni muu võistlus, seda on veel vara öelda.”

Võistluse detailsemad tulemused leiab Speedhive’ist: https://speedhive.mylaps.com/Events/19321883

Foto: Oliver Pajuri