Meico Vettik tegi Mantovas hooaja parima võistluse

EMX250 klassi euroopa meistrivõistluste eelviimane etapp toimus täna Itaalias Mantova krossirajal. Hooaja lõpus heasse sõiduvormi tõusnud Meico Vettik tegi oma parima võistluse saades etapi kokkuvõttes 15. koha. Jörgen-Matthias Talviku oli kaheksateistkümnes.

Kvalifikatsioonis said Jörgen-Matthias Talviku (Husqvarna) ja Meico Vettik (KTM) mõlemad oma grupis kaheksanda koha. Koos Vettikuga esimeses grupis sõitnud Martin Michelis (KTM) oli seitsmeteistkümnes ja Kaarel Tilk (Husqvarna) kahekümneesimene. Kaarel jäi esimesena finaalist välja, kuid paari sõitja vigastuse tõttu pääses ta varusõitjana ikkagi põhisõitudesse peale.

Avasõidus ei suutnud kahjuks ükski meie sõitja head starti teha. Parimana oli Jörgen-Matthias Talviku alles kolmandas kümnes. Eriti halvasti algas sõit Vettiku jaoks, kes lausa viimasele kohale esimesel ringil langes. Talviku tõusis kiirelt küll punktikohale, kuid endale tavapärast agressiivset sõitu ta teha ei suutnud ja finishisse jõudis ta 17. kohal. Väga head ja kiiret sõitu näitas rajal Vettik, kes pidevalt parimatega samu ringiaegu suutis välja sõita. Kahjuks kohutav sõidu algus rikkus võimaluse kõrgele kohale. 38. kohalt suutis Meico sõidu lõpuks 23. kohale tõusta. Varusõtjana finaali pääsenud Kaarel Tilk tuli finishisse 35. kohal ja Martin Michelis katkestas sõidu. Algusest lõpuni oli esimene sarja liider Nicholas Lapucci (Itaalia, Fantic), teise koha sai Yago Martinez (Hispaania, KTM) ja kolmanda koha Oriol Oliver (Hispaania, KTM).

Teises stardis olid Vettik ja Talviku kõrvuti ning üle puu sõites puutusid nad kokku ning rikkusid teineteise stardi ära. Avarkurvi jõudes veel Talviku kukkus ka ja tema pidi sõitu viimaselt kohalt alustama. Vettik suutis esimesed kurvid paremini läbi ning ta tõusis kiirelt punktikohale top 20 piirile. Järgnevatel ringidel näitas Meico, et ta on hooaja lõpus parimasse vormi tõusnud ning jaksab pingutada sõitude lõpuni. Meico hakkas järjest konkurentidest mööduma ja mõned ringid enne sõidu lõppu tõusis ta oma meeskonnakaaslase Saad Soulimani (Prantsusmaa, KTM) seljataha kolmeteistkümnendale kohale. Ei pääsenud Meico käest ka Soulimani ja hooaja ilusaima sõidu teinud Vettik tuli finishisse 12. kohal. Stardis kukkunud Talviku hakkas kiirelt kohti parandama ja mõne ringiga suutis ta teha palju möödasõite ning punktikoha lähistele tõusta. Kahjuks tuli siis taas väike kukkumine ja Talviku langes jälle punktikohast kaugele. Jörgen-Matthias alla aga ei andnud ja lõpuks tõusis ta koguni 17. kohale. Martin Michelis oli kahekümnekahesas ja Kaarel Tilk kolmekümnes. Sõitu juhtis taas algusest lõpuni Lapucci, teise koha sai Hakon Fredriksen (Norra, Yamaha) ja kolmanda koha Oriol Oliver.

Etapi kokkuvõttes tuli Vettik 9 punktiga 15. kohale. Talviku teenis 8 punkti ja see andis talle 18. koha. 50 punktiga teenis järjekordse etapivõidu Lapucci, teise koha sai 40 punktiga Oliver ja kolmanda koha 38 punktiga Fredriksen. Enne viimast etappi hoiab liidrikohta 395 punktiga Lapucci. Kuna teisel kohal on 350 punktiga Horgmo, siis piisab Lapuccile tiitlivõiduks viimasel etapil viiest punktist. Kolmas on kokkuvõttes 285 punktiga Rick Elzinga (Holland, KTM). Talviku on 82 punktiga kaheksateistkümnes ja Vettik 19 punktiga kolmekümnekolmas.

Viimane etapp toimub teisipäeval samal rajal.