Hardi Roosiorg sai Itaalia MM-etapil 28. koha, karjääri 98. etapivõidu teenis Herlings

Motokrossi maailmameistrivõistluste eelviimane etapp toimus täna Mantova krossirajal. MXGP klassis teenis oma karjääri 98. etapivõidu Jeffrey Herlings. Sarja liidrina jätkab aga endiselt Romain Febvre. Hardi Roosiorg oli etapil kahekümnekaheksas.

MXGP klassi avasõit kujunes taas üheks selle hooaja parimaks ja huvitaivamaks. Stardivõidu teenis Jeremy Seewer (Sveits, Yamaha), kuid liidrikoha võttis enda kätte kohe sarja hetkeliider Romain Febvre (Prantsusmaa, Kawasaki). Tim Gajser (Sloveenia, Honda) lendas stardikurvis rajalt välja ja lõikas seejärel rada ning pääses rajale tagasi kuuendal kohal. See aga tähendas talle kindlasti karistust sõidu lõpus. Avaringi lõpus möödus Jeffrey Herlings (Holland, KTM) Seewerist ja tõusis teisele kohale, kuid juba järgmises kurvis ta kukkus ja talle kukkus peale ka Seewer. Herlings kaotas kõvasti kohti ja sai liikuma alles 15-ndana. See kõik mängis suurepärased kaardid kätte Febvrele, kes rahulikult ees minema sai. Herlings alustas seejärel hullumeelset jälitust ja iga ringiga hakkas ta kohti parandama ning 5 minutit enne sõiduaja lõppu oli ta juba neljandal kohal Febvre, Gajseri ja Cairoli (Itaalia, KTM) järel. Ta tegi seejärel veel mitu kiireimat ringiaega ja viimastele ringidele läksid neli esimest praktiliselt juba koos. Herlings suutis esmalt Cairolist mööduda ja viimasel ringil ka Gajserist. Febvre õnneks finishilipp lehvis ta võttis sõiduvõidu. Herlings lõpetas sõidu teisena ja Gajser kolmandana. Pärast sõidu lõppu anti sloveenile 5 kohta karistust raja lõikamise eest ja talle läks kirja kaheksas koht. Kolmandaks tõusis seejärel Cairoli. Ajasõidus 31. koha saanud Hardi Roosiorg (KTM) alustas sõitu üsna rahulikult rivi lõpus, kuid sõidu edenedes sai ta vaikselt ennast käima ja finishis oli Hardi kahekümnekuuendana.

Teist sõitu alustas Roosiorg sarnaselt avasõiduga. Esimeselt ringilt tuli Hardi tagasi 30. kohal ja lõpuks õnnestus tal taas 26. kohal lõpetada. Teises sõidus näitas Herlings, et kui ta ise sõiduvigu ei tee, siis on talle kiirusega teistel raske vastu saada. Jeffrey võttis juba avaringil esikoha enda kätte ning sõitis lõpuks kõigil eest ära ja võttis sõiduvõidu. Sarjas liidrikohta hoidev Febvre tegi taas väga ilusa sõidu ja lõpetas teisena ning Tim Gajser võitles ennast lõpuks kolmandaks. Oma karjääri eelviimast etappi sõitnud Cairoli oli neljas.

Karjääri 98. etapivõidu teenis 47 punktiga Herlings, samade punktidega jäi teiseks Febvre. Kolmanda koha sai 38 punktiga Cairoli. Hardi Roosiorg oli etapi kokkuvõttes kahekümnekaheksas. Enne viimast etappi on Febvre edu Herlingsi ees endiselt kolm punkti. Tänasel etapil veidi ebaõnnestunud Gajser kaotab kolmandana liidrile nüüd 15 punkti.

MX2 klassi avasõidus võttis stardi järel esikoha enda kätte kvalifikatsioonis kiireim olnud Rene Hofer (Austria, KTM). Austerlane aga pikalt liidrikohal olla ei saanud, sest mõned kurvid hiljem möödus temast MM tiitli juba kindlustanud Maxime Renaux (Prantsusmaa, Yamaha). Renaux juhtis seejärel kogu ülejäänud sõidu ning võttis esikoha. Järgnevatele kohtadele võitlesid Hofer, Jago Geerts (Belgia, Yamaha) ja Tom Vialle (Prantsusmaa, KTM). Geerts möödus sõidu alguses Viallest ning survestas kõvast ka Hoferid, kuid siis läksid tal prillid katki ja hoog natuke rauges. Hofer justkui pääses Geertsi käest, kuid tegi seejärel ise sõiduvea ja kukkus ning Geerts tõusis ikkagi lõpuks teiseks. Kolmandana lõpetas sõidu Vialle.

Teises sõidus tegid stardis puhta töö kolm KTM tehasemeeskonna sõitjat. Liidrikoha võttis enda kätte Vialle, teine Hofer ja kolmas Guadagnini. Pikka pidu neil aga polnud, sest Yamaha duo Geerts ja Renaux möödusid kiirelt Guadagninist. Seejärel ringi lõppus sõitsid kokku Geerts ja Hofer ning austerlane leidis ennast pikali. Ka Vialle ei suutnud pikalt Yamaha mehi enda seljataga hoida. Esmalt möödus temast Geerts ning seejärel kohe ka Renaux. Sõidu lõpus võitlesidki esikoha eest kahekesi Geerts ja Renaux. Prantslasel olid aga prillikiled juba poole sõidu ajal otsas ning see segas kõvasti tal Geertsiga võitlemist. Belglane suutski maailmameistri enda seljataga hoida ning sõiduvõidu ja ka etapivõidu teenida. Kolmandana lõpetas sõidu Jed Beaton (Austraalia, Husqvarna).

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha 47 punktiga Geerts. Samade punktidega jäi teiseks Renaux. Kolmas oli 38 punktgia Vialle. Klassi esikoha kindlustanud Renauxil on koos enne viimast etappi 689 punkti. Teisel kohal on 570 punktiga Vialle ja kolmandal kohal 563 punktiga Geerts.

Viimane etapp sõidetakse kolmapäeval taas Mantova krossirajal.

Foto: Niel Sooms