Meico Vettik tuli hooaja viimasel etapil 16. kohale

EMX250 klassi euroopa meistrivõistluste viimane etapp toimus täna Itaalias Mantova krossirajal. Neljast stardis olnud eestlasest tegi parima tulemuse Meico Vettik, kes sai etapi kokkuvõttes 16. koha.

EMX250 klassis oli hommikuses kvalifikatsioonis rajal neli eestlast ja kõik nad tagasid otse pääsu ka põhisõitudesse. Parimana oli Jörgen-Matthias Talviku (Husqvarna) kümnes, Meico Vettik (KTM) oli kuueteistkümnes, Kaarel Tilk (Husqvarna) kolmekümneteine ja Martin Michelis (KTM) neljakümnes.

Avasõidus kahjuks meie meestel start kõigil ebaõnnestus, parimana sai joonelt minema Talviku, kes esimese ringi lõpuks 14. kohal oli. Kahjuks Jörgen-Matthias tavapärast kiirust rajal aga ei näidanud ja kohtade parandamise asemel tuli ta ise selg ees kõigile vastu ning langes sõidu lõpuks punktikohalt välja 21. kohale. Hooaja lõpus väga heasse sõiduvormi tõusnud Meico Vettik oli avaringil alles kolmekümnendal kohal, kuid suurepärase sõiduga tõusis ta lõpuks 14. kohale. Kaarel Tilk tegi samuti oma lühikese karjääri ühe parima sõidu ja oli finishis kahekümnekaheksandana. Martin Michelis oli avasõidus kolmekümnes. Stardi järel asus liidriks Nicholas Lapucci (Itaalia, Fantic), kuid kuna tal sõitu võita vaja polnud, et tiitel kindlustada, siis lasi ta endast mööda Rick Elzinga (Holland, KTM), Kevin Horgmo (Norra, GasGas) ja Hakon Fredriskeni (Norra, Yamaha). Neljandast kohast piisas Lapuccile, et hooaja kokkuvõttes esikoht kindlustada. Vahepeal sõitu juhtinud Elzinga oli lõpuks kolmas. Esikohale heitlesid Horgmo ja Fredriksen. Peale jäi MM-i kogemustega Horgmo.

Teises võistlussõidus said nii Vettik kui ka Talviku mõlemad stardi järel top 20 sisse. Kahjuks Jörgen-Matthias kukkus kohe sõidu alguses ja kaotas kõvasti koht ning langespunktkohalt välja. Meico Vettik võitles terve sõidu punktikohal, kuid esimese sõidu kõva pingutus ja tagant tulemine oli jätnud oma jälje ning teise sõidus lõpus läks meie mehel raskeks. Vettik võitles siiski lõpuni ja tuli finishisse 17. kohal. Talviku lõpetas sõidu 25. kohal, Tilk 30. kohal ja Michelis 38. kohal. Sõitu juhtis algusest lõpuni Lapucci, teiseks tuli Fredriksen ja kolmandaks Elzinga.

Etapi kokkuvõttes tuli võitjaks 44 punktiga Fredriksen. Teise koha sai 43 punktiga Lapucci ja kolmanda koha 40 punktiga Elzinga. Ainsana teenis meie sõitjatest punkte Vettik, kes oli 11 punktiga kuueteistkümnes. Talvikule läks kirja 28. koht, Tilgale 32. koht ja Michelisele 39. koht. Hooaja kokkuvõttes oli Talviku 82 punktiga üheksateistkümnes ja Vettik 30 punktiga kahekümnekaheksas. Tiitli võitis 438 punktiga Lapucci, teiseks tuli 385 punktiga Horgmo ja kolmandaks 325 punktiga Elzinga.

EMX125 klassis oli Valerio Latal (Itaalia, KTM) võimalik esimese sõiduga tiitlivõit kindlustada. Selleks oli tal vaja edestada oma suurimat rivaali Bobby Bruce`i vähemalt kolme punktiga. Sõidu algus ei olnud aga itaallasele kuigi rõõmus. Bruce sai neljandana minema, samal ajal Lata ise ei mahtunud esikümnessegi. Bruce tegi rajal head tööd ja peagi oli ta sõidu kindla liidri Lucas Coenini (Belgia, Kawasaki) järel juba teisel kohal. Üheksandal ringil aga jäi Bruce tsikli lagunemise tõttu raja äärde ja Latal oli vaja vaid finishisse tulla, et tiitel kindlustada. Itaallane korra küll kukkus, kuid ta teenis sõidus kuuenda koha ja sellest piisas, et klassi üldvõit võtta. Coenen võitis sõidu, teine oli Cas Valk (Holland, Husqvarna) ja kolmas Karlis-Alberts Reisulis (Läti, Yamaha).

Teises sõidus ei suutnud taas keegi vastu saada Lucas Coenenile, kes juhtis sõitu algusest kuni lõpuni. Pikka aega hoidis teist kohta Bobby Bruce, kuid sõidu lõpus läks temast mööda Ivano Van Erp (Holland, Yamaha) ja britt pidi leppima kolmandana koha. Tiitli eelmises sõidus kindlustanud Lata tuli finishisse viiendana.

Etapi kokkuvõttes oli parim 50 punktiga Coenen, teise koha sai 35 punktiga Reisulis ja kolmanda koha 35 punktiga Valk. Hooaja kokkuvõttes tuli 330 punktiga esimeseks Lata, teine oli 297 punktiga Bruce ja kolmas 287 punktiga Coenen. Meie parim oli hooaja kokkuvõttes Romeo Karu, kes sai kaheksa punktiga 40. koha.