Meico Vettik tuli EMX 250 avaetapil Itaalias 4. kohale, Talviku oli kuues

Koos motokrossi maailmameistrivõistluste avaetapiga toimus Itaalias Mantova krossirajal ka EMX 250 klassi euroopa meistrivõistluste avaetapp. Meie sõitjad Meico Vettik (KTM) ja Jörgen-Matthias Talviku (KTM) tegid seal hooajale väga hea alguse. Vettik tuli etapi kokkuvõttes neljandaks ja Talviku kuuendaks.

Eile toimunud avasõidus tegi suurepärase sõidu Talviku, kes saavutas kolmanda koha. Kehva stardi teinud Vettik tõusis sõitjaterivi keskelt lõpuks kümnendale kohale. Täna hommikul toimunud teises sõidus tegi väga hea stardi Vettik, kes esimeste kurvide järel viienda koha sisse võttis. Vettik leidis rajal kohe väga hea rütmi ning avaringi lõpuks tõusis ta juba teisele kohale. Järgmisel ringil möödus temast sõidu hilisem võitja Cornelius Toendel (Norra, Fantic). Toendel möödus kiirelt ka oma meeskonnakaaslasest Haakon Osterhagenist (Norra, Fantic) ning tõusis sõidu liidriks. Samaga sai hakkama ka Vettik ja ta võttis sisse teise positsiooni. Kuigi Osterhagen survestas Vettikut kogu järelejäänud sõidu jooksil, siis suutis eestlane kohta hoida ning lõpetas sõidu Toendeli järel teisena. Ka Talviku tegi taas korraliku sõidu. Stardi järel asus ta esikümne piiril. Vahepeal langes Jörgen-Matthias üheteistkümnendale kohale, kuid lõpuks õnnestus tal kümnendana lõpetada.

Etapi kokkuvõttes teenis Vettik 33 punktiga neljanda koha. Talviku tuli 31 punktiga kuuendaks. Etapivõidu teenis 43 punktiga eilse sõidu võitja ja tänase teise sõidu neljandana lõpetanud Rick Elzinga (Holland, Yamaha). Teine oli kokkuvõttes 39 punktiga Toendel ja kolmas 38 punktiga Osterhagen.

Teine etapp toimub 2-3. aprillil Portugalis Agueda krossirajal.