Kevin Saar tuli Hollandi MV avaetapil 3. kohale

Nädalavahetusel sõideti Arnhemi krossirajal Hollandi meistrivõistluste esimene etapp quadidele ja külgvankritele. Meie sõitjatest oli seal ainsana stardis Kevin Saar, kes tuli etapi kokkuvõttes kolmandale kohale.

Ajasõidus sai Saar tehniliste viperuste tõttu kirja alles 25. koha, kuid see ei takistanud tal põhisõitudes kõrgete kohtade eest heitlemast. Esimeses võistlussõidus tõusis Saar mõne ringiga esikümnesse ja tõusvas joones liikumist jätkas ta kogu sõidu jooksul. Veel kolm ringi enne sõidu lõppu oli Kevin neljandal kohal. Seejärel õnnestus tal mööduda Jan Bruhlist ning tõusta kolmandaks. Temast ettepoole jäid Rick Haverdil ja Jan Vlaeymans.

Teises sõidus Kevinil start nii ladusalt ei läinud ja tal tuli sõitma hakata päris rivi lõpust. Sõidu jooksul 20 möödasõitu teinud Kevin suutis finishisse jõuda neljandana. Võidu võttis Ricardo Phoelich, teine oli Rick Haverdil ja kolmas Joe Maessen.

Etapi kokkuvõttes teenis Saar 79 punktiga kolmanda koha. Esikoha teenis 95 punktiga Haverdil ja teise koha 85 punktiga Phoelich.

Kevin Saar: “Esimeses sõidus tehnikaga oli kõik korras, mis on positiivne. Sain teisest reast päris hea stardi, küll aga ei läinud möödumised väga edukalt. Sõit oli endal rabe ja keeruline, aga ring ringilt sain parema rütmi kätte. Sõidu lõpetasin 3. kohal. Teises sõidus ei saanud head kohta teises reas, mistõttu polnud stardis muud võimalust, kui kannatlikult oodata ja vältida takerdumist. Esimeselt ringilt tulin 20. kohal ja oli ülikeeruline sõit. Võitlesin iga ring ja finishis 4. kohal. Etapi kokkuvõttes andis see 3. koha! Enesetunne oli selles sõidus juba parem.”