Super Enduro Euroopa meistrivõistlused lõppesid Saksamaal

Möödunud nädalavahetusel lõppesid Saksamaal Riesas Super Enduro Euroopa meistrivõistlused, kus neljandal ja viiendal etapil osalesid ka Jürto Brauer ja Rene Jerbach.

Viimasteks etappideks ette valmistatud rajad olid nii Jerbachi (KTM, KTM Racing Estonia)kui Braueri (Beta, Tartu Enduro Klubi) sõnul äärmiselt tehnilised, hüpeterohked ja rasked, kohati “üle võlli”, nagu väljendus Jerbach. Oli ka palju kukkumisi ja nii mõnigi võistleja lõpetas kipsis käega. Euroopa meistrivõistluste arvestuses oli võistlejaid 30 ning esimesed kümme võinuksid taseme poolest osaleda ka MM-arvestuses.

“Laupäevases treeningsõidus kukkusin ja sain käele haiget,” rääkis Jerbach, kes oma kvalifikatsioonis oli sel päeval viies, kuid Last Chance sõidu katkestas. Ka teine võistluspäev kannatas vigastuse all. “Ma pole viimasel ajal eriti trenni teinud,” rääkis Jerbach. “Siit Eesti lume ja jää pealt sellistele radadele võistlema minna pole päris sama tase, mis tippudel.”

Ka Jürto Brauer ei pääsenud kummalgi võistluspäeval finaali. “Rada oli keeruline ja hästi hüppeline, mulle see väga meeldis,” ütles Brauer. Laupäeval oli ta 23-s, pühapäeval 19-nes. “Mõlemal päeval andsin endast maksimumi,” kinnitas Brauer. “Füüsis ei andnud järele, aga peab hakkama nüüd suvel välismaal super enduro trenne tegema.”

Euroopa meistriks krooniti itaallane Sonny Goggia (KTM). Maailmameistritiitli võitis ülekaalukalt Billy Bolt (Suurbritannia, Husqvarna).