Travis Siilak ja Selyn Kazakova alustasid Hispaanias supermoto hooaega

Läinud pühapäeval toimus Hispaanias Kataloonia supermoto meistrivõistluste esimene etapp, kus ideaalsetes sõidutingimustes, 27 soojakraadiga osalesid ka Eesti sõitjad Travis Siilak (Almaca Motosport) ja Selyn Kazakova (Vihur Motosport).


Alcarrase rada, kus võistlus toimus, on väga mitmekülgne, supermoto sõitja leiab sealt kõik elemendid, asfalthüpped, betoonist vallikurvid, kui ka ühe pikima krossilõigu mida meie näinud oleme, kurvilise asfaldiosa kui kohati ka pikad kiired sirged.

Travisele, kes võistles SM65 klassis ja sai selle hooaja esimesed supermoto trennid teha kõigest paar päeva enne võistlust, kulges võistluspäev ideaalselt. Kvalifikatsiooni ja ka kaks võistlussõitu pani noor supermoto sõitja kinldalt taskusse, tema järel teisena lõpetas kokkuvõttes Aleix Gines Corpa ja kolmandal kohal oli Edgar Martinez Fernandez.

Selyn, kes võistles SM Road klassis, kus sõidetakse ainult asfaldiosal (hüpped seal puuduvad) tuli mõõtu võtta väga kiirete kohalike sõitjatega. Kvalifikatsioonis õnnestus välja võidelda 5. stardipositsioon 10 võistleja seast. Esimeses sõidus sai Selyn hea stardi ja lõpetas sõidu 5. kohal. Teine start ebaõnnestus täielikult ja vastaseid tuli noppima hakata viimaselt kohalt, siiski tuli ta üle finišijoone 8. kohal ja päeva kokkuvõttes lõpetas Seklyn oma klassis tublil 4. kohal.

Samal rajal on 7.-8. mail toimumas Supermoto MM ja EM, kuhu tänase seisuga on minemas MM rivistusse meie kohalik supermotolegend Patrick Pals ja S1 Rookie klassis teeb debüüdi Aksel Pärtelpoeg. Lisaks on sõidetakse seal ka Euroopa SM Junior klassis esimene võiistlussõit, kus osaleda plaanivad mitmed kiired Eesti sõitjad.

Eesti meistrivõistlused supermotos saavad avalöögi 14. mail Lätis Madona kardirajal.