Hannes Soomer lõpetas teise etapi avastardi seitsmenda kohaga

Käesoleval nädalavahetusel väisavad kiiremad tsiklimehed Hollandit ja loomulikult mitte (ainult) eriliste tulbisibulate pärast. Asseni ringrajal peetakse mootorrataste ringraja MM-võistluste teine etapp ja klassis World SSP näis esimeses sõidus koduseinte tugi töötavat, sest hollandlane Glenn Van Straalen tuli Dominique Aegerteri järel teisele kohale (mõlemad Yamaha VZF R6).

Hollandlane püsis pikalt tiitlikaitsja ees, ent viis ringi enne lõppu õnnestus Aegerteril temast siiski mööduda ja kuna sõit katkestati kohe pärast seda rajal toimunud intsidendi tõttu punase lipuga, ei õnnestunud Van Straalenil enam vasturünnakut ette võtta.

Kolmanda koha sõitis välja Nicolo Bulega (Ducati Panigale V2) ja väga hästi edeneti ka Dynavolt Triumphi leeris, sest 14. kohalt alustanud Hannes Soomer oli üks kahest suurimast tõusjast, kellel õnnestus juba väga hea stardiga neli konkurenti ära noppida. Marulist tempot arendanud meeskonnakaaslase Stefano Manzi võistlus lõppes küll kukkumisega, ent Hannesel õnnestus oma kohta kaitsta ja sõidu kestel edasi edeneda ning finišijoone ületas Viimsi mees seitsmendal kohal. „Eksisin sõidu algfaasis pidurdamisega ja peagrupp libises seetõttu eest ära,“ nentis Hannes pärast sõitu, „ent sõidutundest lähtuvalt oleksin võinud nendega sammu pidada.“

„Kokkuvõttes oli hea päev, sest saime august välja. Treeningud ei edenenud, sest tiirutasime ühe koha peal, aga meeskond sai selle põhjustele jälile ja tuli välja uue lahendusega. See töötas, sest tundsin end ratta seljas taas mugavalt ja nüüd on vaja teha vaid veel üks samm, et võidelda kõige kiirematega. Me pole veel kohal, aga pärast tänast näib, et edeneme õiges suunas.“

Pühapäevane võistlussõit algab klassis World SSP Eesti aja järgi kell 13.30.

Foto: Mike & Elina SP8images