Muudatused motokrossi EMV klassides: Hobi B klassi sõitjad saavad osaleda MX Openis

2022 motokrossi hooajal on Eesti meistrivõistlustel toimunud väikesed muudatused. MX 1 klass on muutunud MX Open klassiks, mis tähendab, et antud klassis on soovi korral võimalik osaleda ka MX 2 klassi mootorratastega. MX Open klassis jätkub ka sel aastal MX Open local karikaarvestus, mis mõeldud Eesti siseselt võistlevatele sõitjatele ning loob võimaluse ka Hobi B klassi sõitjatele võistelda mainekas MX Open klassis.

Tulenevalt olukorrast, kus MX B klassi sõitjate kiirus eristub selgelt teistest hobi klassidest, võivad käesoleval hooajal Eesti meistrivõistlustel MX Hobi klassis võistelda võistlejad alates MX C klassist. MX B klassi võistlejatel on võimalik valida vastavalt kasutatavale mootorrattale kas Eesti meistrivõistluste MX 2 klass või siis karika võistluste MX Open local klass, mille tulemused lähevad ühtlasi Eesti meistrivõistluste MX Open klassi arvestusse. MX B klassi sõitjate harrastaja litsents kehtib ka Eesti meistrivõistlustel.