Markus Maximus Lill osales U21 speedway MM-kvalifikatsioonis

Möödunud laupäeval toimus Lätis Daugavpilsis speedway alla 21-aastaste maailmameistrivõistluste kvalifikatsioon, kus osales ka Markus Maximus Lill (Ranna Speedway).

Lill teenis 15-nda koha ja sai enda sõnul hulgaliselt väärtuslikke võistluskogemusi. “Kogemusi sain eelkõige võitluslikkuse vallas, kuidas stardis kõik neljakesi koos kurvi siseneda ja ka mujal rajal heidelda,” ütles noormees. “Jäin rahule sellega, et võistlustel läks kõik plaanipäraselt, kui välja arvata neljandas sõidus tekkinud tehnilised probleemid. Usun, et ka meeskond jäi rahule ja nägi, et minus on arenguruumi.”

Mai teises pooles lõpetab noormees koolis viimased eksamid ja saab siis rohkem aega Optibet Lokomotiv Daugavpils meeskonnaga koos treenimisele pühendada. Tema selle hooaja põhiline eesmärk on osalemina Poola juunioride meeskondlikus liigas, kus esimesel etapil on juba käidud. Samuti sügisene alla 19-aastaste MM-kvalifikatsioon, kust ta loodab edasi lõppvõistlusele pääseda.

Daugavpilsis toimunud võistluse võitis taanlane Kevin Juhl Pedersen.

1. Kevin Juhl Pedersen (Taani) – 15 (3,3,3,3,3)
2. Daniel Klima (Tšehhi) – 14 (2,3,3,3,3)
3. Mateusz Cierniak (Poola) – 13 (3,2,3,3,2)
4. Wiktor Lampart (Poola) – 12 (3,1,3,2,3)
———————————————————
15. Markus Maximus Lill (Eesti) – 1 (0,0,1,0,0)