Pärm-Lipstok tegid esimesel IDM-etapil suure avarii

Eero Pärm-Lauri Lipstok (LCR, Pärm Racing Team) alustasid möödunud nädalavahetusel Lausitzringil Saksa meistrivõistluste IDM hooaega külgvankrite ringrajasõidus. Teisel võistluspäeval elas korvipaar üle küll ränga kokkupõrke, kuid sellest hoolimata sõitsid raudsed mehed võistluse lõpuni ja teenisid sõitudest viienda ja kuuenda koha.

Lausitzring oli mõlema võidusõitja jaoks täiesti uus rada. “Rajakate oli üllatavalt treppis, aga raja kuju põnev, kiired ja aeglased lõigud vahelduvad. Kolmes-neljas kohas sai sisse kuuenda käigu, nii et päris kiire,” rääkis Pärm.

Stardis oli seekord 12 ekipaaži, korve on pärast 1000-ste klassi kaotamist Pärmi sõnul Saksamaal vähemaks jäänud. Oma sõiduga sel etapil jäid eestlased rahule. Võrreldes kvalifikatsiooniga suudeti võistlussõidus ka ringiaega viie sekundi võrra parandada.

Esimeses lühikeses sõidus olid Pärm-Lipstok viiendad, nad said hea stardi, võidusõit oli põnev, toimus pidev kohtade vahetus ning ka kohalikud kiitsid meie mehi tubli soorituse eest.


Pühapäevases pikas sõidus oli aga vähem õnne: “Peale starti, täpselt enne esimest kurvi, põrkasime kokku ekipaažiga number 55 Remše/Wechelberger ja selle tagajärel sõitsime seina,” kirjeldas Pärm. “Me saime liikuma ja jätkasime võidusõitu absoluutselt viimaselt üheteistkümnendalt kohalt. Aga me ei loobunud! Me andsime endast kõik, et saavutada võimalikult kõrge positsioon. Finišis olime 6 kohal!”

Pärast võistlusnädalavahetust koduteel olles tunnistas Pärm, et kuigi sõitjad ise on terved, sai võistlusmasin päris korralikult viga, lisaks gondlile ka agregaadi sisemus ja lappimist on nüüd kodus kõvasti, kuid 21.-22. mail Porsche Ringil Audrus algavatel Eesti meistrivõistlustel loodetakse siiski stardis olla.

IDM-i avaetapi detailsemad tulemused: https://idm.de/ergebnisse/sidecar/