Rasmus Ebelmann sai esimesel supermoto EM-etapil teise koha

Möödunud nädalavahetusel Hispaanias Alcarrases toimunud supermoto EM-etapil sai Rasmus Ebelmann teise koha.

SM Junior klassis oli eestlasi Hispaanias võistlemas koguni neli. Viies eestlane, Henry Järv, vigastas kahjuks vahetult enne võistlust sõrme, muidu oleks eestlaste esindus olnud veelgi rohkearvulisem.

“Rada oli äge ja meeldis, sobis poisile hästi,” ütles Rasmus Ebelmanni (Husqvarna, Äksi39Team) isa. “Ajasõidus sai Rasmusel lõpuks jaks otsa ja ta jäi toppama ning sai seepärast alles seitsmenda stardikoha. Aga võistlussõitudes läksid stardid hästi, poiss pingutas korralikult, natuke oli ka õnne,” lisas ta.

Eesti SMJunior sõitjad (vasakult) Travis Siilak, Rasmus Ebelmann, Robin Robert Mooses, Rita-Liisa Mooses

SM Junior klassis võistlevad EM-il 9-15 aasta vanused lapsed, meie sõitjad on kõik peale Ebelmanni, kes sügisel saab 14, alles 9-10 aastased. Kuna kiirematel lõunamaade sõitjatel oli palju ebaõnne, kes kukkus, kellel läks rehv katki, siis tegi Ebelmann stabiilse sõiduga suurepärase tulemuse. Esimeses sõidus sai ta neljanda ja teises kolmanda koha ning teenis lõppkokkuvõttes etapilt teise koha punktid. Etapi võitis hispaanlane Ramon Godino, kes oli esimeses sõidus teine ja teise võitis. Eestlastest sai Robin Robert Mooses (Husqvarna, Eesti Motospordi Akadeemia) 7. koha, talle järgnes kohe Travis Siilak (KTM, Motohai) ja Rita-Liisa Mooses (Husqvarna, Eesti Motospordi Akadeemia) oli 11. “See oli meile väga hea kogemus, kusagilt peavad kõik alustama,” hindas Travis Siilaku isa.

Patrick Pals

Maailmameistrivõistlustel klassis S1GP oli eestlasi stardis kaks, lisaks Patrick Palsile (L30 Racing TM Factory) ka Aksel Pärtelpoeg. Pals teenis sõitudest 16., 18. ja 19. koha ning oli etapi kokkuvõttes 20. MM-arvestuses on Pals pärast kahte etappi samuti 20-ndal kohal.

“Hispaania GP ei läinud seekord nii, nagu me plaanisime,” oli oma elu esimesel MM-etapil startinud Pärtelpoeg (Husqvarna, Äksi39Team) sunnitud tunnistama. Laupäevases esimeses sõidus sai ta stardis küll hästi minema, kuid teise ringi lõpus suretas tema ees olev sõitja raja krossilõigul tsikli välja ja otse tema järel sõitnud Pärtelpoeg ei jõudnud sellele reageerida. “Kukkusin üle tema tsikli. Seega sain viimaselt kohalt tulema ja finišis olin üldarvestuses 26. ja Rookie arvestuses 12.”


Pühapäeval soojendussõidus kukkus Pärtelpoeg nii õnnetult, et tegi õlale viga ning kuigi ta proovis järgmisesse võistlussõitu peale minna, otsustas valu tõttu siiski võistluse pooleli jätta. Rookie arvestuses sai ta etapilt 16. koha.

Võistluse detailsemad tulemused: https://www.supermotos1gp.com/results-2022/

Sel laupäeval, 14. mail toimub Lätis Madona kardirajal supermoto Balti ja Eesti meistrivõistluste avaetapp, kus kõik kiired eestlased kindlasti rajal on. Maailmameistrivõistlused jätkuvad 5. juunil Itaalias Sardegnas.