Leigo enduro võitis Priit Biene

Laupäeval algasid Leigo järvede ümbruses enduro Eesti meistri- ja karikavõistlused ning esimese etapi võitis pingelises heitluses Priit Biene.

Traditsiooniline Leigo enduro Valgamaa kuppelmaastikul oli ka Estonian Enduro Super Series sarja kolmas etapp. Nagu Leigole omane, ei pääsenud võistlejad ka seekord vihmasajust — võistluspäev algas kaunis päikesepaistes, kuid peale esimest ringi algas sadu, nagu ilmateade lubaski. Õnneks ei olnud see kuigi tihe.

Rajal leidus aga kohti, mis ka ilma vihmata olid kevadiselt pehmed ja mudased ning kuhu osad sõitjad end suutsid pikaks ajaks kinni puurida. Võistlejaterivi oli seekord aukartustäratavalt pikk, üle 150 endurotaja, kellest ligi kolmandik Kärnatajad ehk tõelised harrastajad oma esimesi võistluskogemusi saamas.

Terve päev käis EnduroGP arvestuses tihe rebimine kolme sõitja, Elary Talu, Veiko Räätsa (mõlemad KTM, Sõmerpalu MK) ja Priit Biene (Husqvarna, AMK Kalev) vahel. Kui alguses olid kiiremad väiksematel ratastel E 1 klassis osalevad Talu ja Rääts, siis päeva teises pooles suutis Biene, kes nüüd E 2 klassis taas suuremal, 450-kuubikulisel tsiklil võistleb, sisse panna “kuuenda käigu” ning edestas Talu 21,8 sekundiga. Kolmandaks tõusis aga samuti E 1 klassis võistelnud soomlane Eemil Helander (Yamaha). Biene koguaeg neljal ringil oli 40.42,8 minutit.

“Taas suure mootorrattaga peale minna oli huvitav. Leigo rada tahab küll väiksemat tsiklit, aga usun, et ma sain hästi hakkama,” ütles Biene. “Vihmast kartsin hullemat, aga tegelikult oli rada väga okei. Libedaks läksid ainult need kümmekond palki, mis rajal olid, ja sooned pisut sügavamaks, aga muidu rada pidas.” Enne hooaja algust pole põhiliselt Eesti meistrivõistlustele keskenduv Biene sel aastal nii palju treeninud kui varasemalt, 60-70 sõidutunni asemel oli enne Leigot kogunenud vaid kümmekond.

E 2 klassis järgnesid Bienele Hendrik Talviku (KTM, Paikuse MK) ja Priit Raid (Husqvarna, AMK Kalev). E 3 klassis võitis soomlane Teemu Latostenmaa (Beta) Tajo Andressoo (KTM) klubikaaslase Priit Palatu (Husqvarna, Sõmerpalu MK) ees.

E 40+ klassis riisus koore võistluse peakorraldaja Riho Kollist (KTM, Sõmerpalu MK), jättes enda selja taha Martin Kohvi ja Erki Palusoo (mõlemad KTM, Tartu Enduro Klubi). E Juniors 16+ klassis oli üks vapper osaleja, Markus Lehtjõe (Husqvarna), nagu ka Naiste klassis, Neydi Karjus (Husqvarna).

Ülejäänud klasside võitjad: Hobby 4T Rünno Jõeäär (KTM, Linnamäe Krossiklubi), Hobby 2T Egert Säärits (KTM, Kagu Motoklubi), V 50+ Antti Laine (Husqvarna, AMK Kalev), V 60+ Pekka Sointula (KTM, Soome), Beginners 4T Olger Otti (GasGas), Beginners 2T Siim Needrit (Husqvarna, RedMoto Racing), E Rookie Arpo Põld (Husqvarna, RedMoto Racing) ja Kärnatajad Steve Luiv (KTM, A1M Sport).

Klubide arvestuses läks esikoht Sõmerpalu Motoklubi esimesele võistkonnale (55 punkti; Talu, Kollist, Rääts, Palatu) AMK Kalevi (50 p; Biene, Laine, Raid, Jaan Roolaan) ja Sõmerpalu teise võistkonna (42,75 p, Andressoo, Timo Hermlin, Sander Luiga, Vaido Kalm) ees.

Võistluse detailsed tulemused on leitavad siit: https://results.enduro.ee/index.php?class=0&lang=eng

Enduro EMV järgmine etapp toimub 4.-5. juunil Lätis, Madonas ning EESS sari jätkub 23. juulil Rannu kestvuskrossiga.