Mootorrataste mäkketõusu hooaeg saab laupäeval alguse Sõrestes

Käesoleval laupäeval, 21. mail saab hoo sisse uus hooaeg mootorrataste mäkketõusu Eesti meistrivõistlustel ja seda Kanepi vallas Sõreste liivakarjääris.

„Mootorrataste mäkketõus on vaatemänguline spordiala, kus mõõtu võtavad lapsed, naised, mehed ja pisut hullumeelsed motospordisõbrad. Igal võistlejal on kolm eelsõitu ning kümme parimat pääseb edasi finaalsõitu, kus selgitatakse välja võitja, kes kõige kiiremini suudab mäe alistada,“ kirjeldas spordiala komisjoni esindaja Lauri Drubinš. „Olenevalt mäest on võistlusrajad ka pisut erinevad. Mõned mäed on nn speed- hillclimb stiilis ning mõned väga tehnilised. Mis kindel, igal rajal saab näha ekstreemseid õhulende, õnnestumisi ning ebaõnnestumisi ja oma panuse annab ka ilmataat,“ lisas Drubinš.

Mäkketõusul võisteldakse viies erinevas võistlusklassis: Mini- juunior ehk kuni kuueaastased noorsportlased; Juunior ehk 7- 13-aastased noorsportalased; Kross ehk standardsed motokrossi- ja enduro rattad; Single ehk ühesilindrilised spetsiaalmootorrattad ning Unlimited ehk kahe ja enamasilindrilised spetsiaalmootorrattad, kus põhimõtteliselt ei ole ühtegi piirangut.

Käesoleva aasta mäkketõusu hooaeg koosneb kuuest Eesti meistrivõistluste etapist (Sõreste, Laatre, Põltsamaa, Rannu, Sõreste ning Marjamägi) ja kahest nn show etapist (Vana tehnika ja Kärnataja HC mäkketõus).

Hooaja kalendri, võistlustingimuste jm olulisega saad tutvuda https://msport.ee/makketous/ või meie sotsiaalmeedia lehe kaudu www.facebook.com/Hillclimbest

Tule ja saa osa ühest väga põnevast motospordi laupäevast kas osaleja või pealtvaatajana.

Hooaja esimese võistluse korraldamist Sõrestes toetavad Kanepi vald, Eesti Kultuurkapitali Põlvamaa ekspertgrupp.