Saksamaa motokrossi meistrivõistlused algasid Dreetzi krossirajal

Nädalavahetusel algasid liivasel Dreetzi krossirajal Saksamaa motokrossi meistrivõistlused. Võistlusele oli kohale sõitnud ka suur hulk eestlasi. MX Masters klassis oli Gert Krestinov meie parimana kümnes.

Kokku osales MX Masters klassis neli eestlast. Lisaks Krestinovile olid stardis ka Tanel Leok, Erki Kahro ja Karel Kutsar. Kvalifikatsioon õnnestus meie meestel väga hästi. Krestinov sõitis A grupis välja prantslase Jordi Tixieri järel teise aja. Tanel Leok oli samas grupis neljas. B grupi ajasõidus oli Kutsar üheksas ja Kahro üheteistkümnes. Parimat aega näitas seal Adam Sterry.

Laupäeval toimunud esimene võistlussõit õnnestus meie meestest kõige paremini Tanel Leokil, kes üheteistkümneda koha sai. Karel Kutsar lõpetas sõidu neljateistkümnendana ja Gert Krestinov üheksateistkümnendana. Erki Kahro katkestas sõidu neljandal ringil. Avasõidu võitis Max Nagl (Saksamaa), teine oli Lars Van Berkel (Holland) ja kolmas Jordi Tixier (Prantsusmaa).

Pühapäeval oli kavas veel kaks võistlussõitu. Ajasõidus meie meestest parim olnud Krestinov suutis nüüd ka korraliku võistlussõidu kokku panna ja ta tuli päeva esimeses sõidus seitsmendale kohale. Punktidele jõudis veel neljateistkümnendana lõpetanud Karel Kutsar. Nii Erki Kahro kui Tanel Leok katkestasid sõidu. Võidu võttis taas ülikindlalt Nagl, teine oli Sterry ja kolmas Tixier. Viimase sõidu lõpetas Krestinov kaheksandana, Leok oli üheteistkümnes, Kahro kaheteistkümnes ja Kutsar kuueteistkümnes. Võitis jälle Nagl, teine oli Tixier ja kolmas Stefan Ekerold (Saksamaa).

Etapi kokkuvõttes oli meie parimana Krestinov 29 punktiga kümnes. Leok sai 20 punktiga 14. koha ja Kutsar 19 punktiga 15. koha. Erki Kahro oli üheksa punktiga kahekümnes. Esikoha teenis 75 punktiga Max Nagl, teine oli 62 punktiga Tixier ja kolmas 56 punktiga Ekerold.

Noorte MX2 klassis oli meie ainus võistleja Martin Michelis, kes B grupi kvalifikatsioonis seitsmenda ringiaja välja sõitis. Ka võistlussõitudes tegi Michelis väga korralikud esitused. Laupäeval toimunud avasõidus oli Martin kaheksas. Sõidu võitis hispaanlane Guillem Farres, teine oli Lõuna Aafrika Vabariigist pärit Camden Mc Lellan ja kolmas šveitslane Mike Gwerder.

Pühapäevases avasõidus tuli Michelis finishisse kolmeteistkümnendana. Võidu teenis Farres, teise koha sai Gwerder ja kolmanda koha Mc Lellan. Viimases sõidus oli Martin taas punktikohal kui ta finisheeris kuueteistkümnendana. Järjekordse võidu võttis Farres, teise koha sai sakslane Maximillian Spies ja kolmanda koha Mc Lellan.

Etapi kokkuvõttes tuli Martin Michelis 26 punktiga 13. kohale. Esikoht läks 75 punktiga Farresele. Teine oli 62 punktiga Mc Lellan ja kolmas 50 punktiga Spies.

125cc klassis oli meie poolt stardis juba tuttav nelik Tristan Uiga, Sebastian Leok, Joosep Pärn ja Romeo Pikand. Ajasõidus mahtusid 20 parima sekka Uiga, kes sõitis välja kuueteistkümnenda koha ja Pärn kaheksateistkümnenda kohaga. Leok oli kahekümneteine ja Pikand kahekümnekuues.

Avasõidus teenis ainsana punkte Uiga, kes tuli kuueteistkümnendale kohale. Leok lõpetas sõidu 23. kohal ja Pikand 24. kohal. Joosep Pärn katkestas sõidu. Esikoha teenis lätlane Karlis Alberts Reisulis, teine oli hollandlane Ivano Van Erp ja kolmas hungarlane Bence Pergel. Teises sõidus suutis Uiga tulemust parandana kui ta finisheeris viieteistkümnendana. Napilt jäi punktikohalt välja Leok, kes oli kahekümneesimene. Romeo Pikand lõpetas sõidu 27. kohal ja Joosep Pärn katkestas. Esikoht läks teises sõidus tsehhile Julius Mikulale, teise koha sai Van Erp ja kolmanda koha tsehh Vladizslav Marek. Viimane sõit õnnestus Uigal kõige paremini ja ta lõpetas selle 14. kohal. Joosep Pärn tegi samuti korraliku sõidu ja oli kuueteistkümnes. Ka Leok suutis punktid ära võtta, viimases sõidus kuulus talle 19. koht. Romeo Pikand oli kolmandas sõidus kahekümneseitsmes. Võidu teenis Van Erp, teine oli Maximillian Werner ja kolmas Mikula.

Etapi kokkuvõttes oli Uiga 18 punktiga seitsmeteistkümnes. Pärn sai 5 punktiga 23. koha koha ja Leok 2 punktiga 25. koha. Pikand punkte ei teeninud ja talle kuulus 27. koht. Esikoha sai 69 punktiga Van Erp, teine oli 58 punktiga Julius ja kolmas 54 punktiga Marek.

85cc klassis oli stardis kolm eestlast. Ajasõidus näitas väga head kiirust Gregor Kuusk, kes sai kirja viienda ringiaja. Travis Leok teenis endale kaheksanda stardikoha ja Jan Marten Paju neljateistkümnenda stardikoha.

Avasõidus tegi korraliku esituse Kuusk, kes finishisse seitsmendana jõudis. Jan Marten Paju lõpetas sõidu üheteistkümnendana ja Travis Leok kaheksateistkümnendana. Võidu teenis belglane Maxime Lucas, teine oli sakslane Jonathan Frank ja kolmas leedulane Marius Adomaitis. Teises võistlussõidus oli Kuusk stardi järel taas heal positsioonil, kuid kukkumine lõpetas tema sõidu. Ilusa sõidu tegi Paju, kes lõpuks kuuendana lõpetas. Leok tuli finishisse kolmeteistkümnendana. Võidu võttis Lucas, teine oli hollandlane Jayson Van Drunen ja kolmas hollandlane Mick Kennedy.

Etapi kokkuvõttes oli Paju meie parimana 25 punktiga seitsmes. Kuusk sai 14 punktiga 11. koha ja Leok 11 punktiga 15. koha. Esikoht läks 50 punktiga Lucasele, teine oli 40 punktiga Van Drunen ja kolmas 40 punktiga Frank.

Võistlussõite saab täies pikkuses järele vaadata siit.

Laupäev

Pühapäev