Kestvuskrossi Euroopa karikavõistlustelt Eestisse võit ja mitu poodiumikohta

Laupäeval toimus Soomes Vesivehmaa lennuväljal kestvuskrossi Euroopa karikavõistluste teine etapp, kus Riho Keerme sai Open klassis 13. koha ning quadidel tõid eestlased ära kokku neli poodiumikohta.

“Võistlus läks minu jaoks suhteliselt raskelt,” tunnistas Keerme (KTM, Jõhvi Motoklubi). “Rada oli ilma mõttes ideaalne, sest eelmisel päeval oli sadanud. Polnud tolmu ega pori. Open klassi start oli päris õhtul kell 17 ja see tähendas, et päeva eelnevate sõitudega oli rada pahupidi pööratud ja väga aukus kohe algusest peale. Lisaks tegid raja ohtlikuks kivid. Kõikide Eesti radade peale kokku ei leidu ka nii palju kive kui seal ja sõit meenutas pigem enduuro krossi. Palju metsa vahel sõitu, kus keegi kellestki kitsal rajal mööda ei saanud.” 20 km pikkust ringi jõudis Open klassi sõitja läbida 7 korda. Seekord oli sõiduaeg kolm tundi erinevalt Eesti kahe tunni pikkustest kestvuskrossidest. “Sain veel mõned minutid enne aja lõppu uuesti ringile minna ja tuli sõiduaega kokku pea 3,5 tundi,” rääkis Keerme. “Üldkokkuvõttes võin rahule jääda, sest põhiline oli tervelt lõpetada.”6

Euroopa karikavõistluste kahe etapi kokkuvõttes tähendas 24 punkti Keermele kolmandat kohta leedulase Nerimantas Juciuse (45 p) ja Eero Remese (25 p) järel. Ainult Leedu etapil osalenud Tanel Rauk oli viies (22 p).

Quadide poolteist tundi kestnuv võistlussõidus võtsid eestlased klassis Quad 4×4 kõik poodiumikohad: võitis Hegri Sutt (Paikuse Motoklubi), teine oli Rain Jöpiselg ja kolmas Kalev Kõivsaar (kõik Can-Am). Quad 4×4 klassis tuli Hegri Sutt maksimumpunktidega Euroopa karikavõitjaks, Rain Jöpiselg oli teine (22 p) ja Kalev Kõivsaar neljas (20 p).

Quad 2×4 klassis sai Hannes Voolaid (Yamaha) Soomes teise koha, Raido Viinapuu (Kawasaki, RedMoto Racing) oli neljas ja Timo Loot (Yamaha, Motohai) kuues. Euroopa karikavõistluste kahe etapi kokkuvõttes tuli Quad 2×4 klassis Hannes Voolaid kolmandaks (35 p), võitis Gediminas Volkavicius Leedust (47 p). Raido Viinapuu oli neljas (34 p) ja Timo Loot viies (27 p).

Võistluse detailsemad tulemused: http://live.minimalisti.fi