Eestlased Saksamaal Crimmitschau Heaven or Hell ekstreem-endurol

Neli eestlast osales üle-eelmisel nädalal Saksamaal Crimmitschaus Heaven or Hell ekstreem-endurol.

Võistlusest andis ülevaate Jürto Brauer (Beta, Tartu Enduro Klubi).

Esimene päev, Super enduro proloog.
“Treeningul üks sõitja kukkus minu ees, ma ei saanud mitte kuidagi temast mööduda ja kukkusin ise ka selle tõttu + sain ilusa autogrammi tema tagarehviga omale tagumiku küljele 🙂. Treening läks muidu hästi.”

“Kvalikvikatsioon läks päris edukalt, oma grupis oli 5. aeg. Igas sõidus oli 10 stardis ja 5 sai edasi järgmisse sõitu, sõitsin end finaali ära, kõik algas hästi, olin 3.-6. koha vahel enamuse sõiduajast, siis tegin ühe eksimuse ja kukkusin 10ndaks. Sellele kohale ma ka jäin, kogemus oli väga hea ja hoidsin Eesti lippu kõrgel.”

Rene Jerbach 22., Aare Pere 45., Kristjan Kuill 130.

Teine päev, grupisõit kahes grupis, mõlemast said top 45 finaali, ühes grupis 255 sõitjat, 44 juuniori.

“Algas kvalikvikatsiooniga, sõitsin üldarvestuse 10. aja ja juuniorite 3. Aja.”

“Esimene sõit ei alganud hästi, stardis panin Kevin Gallasega kokku ja kukkusin suhteliselt halvasti, olin 14., kukkusin paar kohta ja siis jällegi tõusin, ei tahtnud väga palju pingutada, kuna oli veel finaal ees. Poolteist tundi oli läbi saanud ja sõitsin end 20ndaks.”

Jerbach samas grupis 22., Kuill 64. (tuli enne lõppu tehniliste probleemide tõttu rajalt maha).
Pere oli esimeses grupis, seal sõitis 24. koha.

“Finaal polnud ka just minu meele järgi, sain hästi minema, aga juba esimese raske tõusu juures tekkis ummik ja pidin passima, ja seda oli iga raske tõusu juures, lihtsalt ootad oma korda. Renx ja Pere trügisid minust paremini ja said ees minema, ma pidin veel ootama oma korda. Päeva lõpuks lõpetasin üldis 38ndana ja juuniorites 8. koht.”

Finaalis Jerbach 28., Pere 34. koht

Võistluse detailsemad tulemused: https://www.hardenduro-germany.de/results/