Eestlased võitsid täna Pärnus EM-etapil viis poodiumikohta

Täna Pärnu Lennuvälja Motopargis toimunud motokrossi Euroopa meistrivõistluste kirderegiooni avaetapil võtsid eestlased klassides EMX65 ja EMX85 ülivõimsalt koguni viis poodiumikohta.

EMX65 poodium

Klassis EMX65 võitis mõlemad sõidud kindlalt Lucas Leok (Husqvarna, Sõmerpalu Motoklubi). Teise koha pidid võõrustajad selles klassis loovutama lätlasele Jekabs Hudolejsile (Yamaha), kolmanda koha võttis väga tihedas heitluses, kus nooruke Theo Kolts (GasGas, Pärnu Motoclub) tegi sõidus ühe eksimuse ja konkurendiga jäi vahe vaid 0,6 sekundit, Gregor Lootus (KTM, Motoextreme).

EMX85 poodium

Klassis EMX85 oli kindel liider teine Leokite dünastia esindaja, Travis (Husqvarna, Sõmerpalu Motoklubi). Siin tegid eestlased puhta töö, tema selja taga hõivas teise koha Gregor Kuusk (Husqvarna, RedMoto Racing) ja kolmas oli Tristen Mardo (Husqvarna, KTL Racing).


Naiste klassile oli Pärnu võistlus viies EM-etapp. Pärnust lahkub finaaletapile liidrina norralanna Mathea Selebø (Yamaha). Parima eestlannana oli Carita Lomp (Husqvarna, Pärnu Motoclub) üldkokkuvõttes 13. ja 2-taktiliste mootorrataste arvestuses oli kodurajal võistlev tütarlaps neljas. Kadri Ehamäe (Yamaha, SK Yamaha Keskus) oli üldkokkuvõttes 14. ja Karleen Randver (Honda, Otepää Motoklubi) 16.

EMX Women poodium

EMX Women 2T poodium

Võistluse täpsemad tulemused on leitavad siit: https://speedhive.mylaps.com/Events/1995740

Järgmine kirdetsooni ja naiste EM-etapp toimub juba tuleval nädalavahetusel Leedus, Šiauliais.

Lisaklassidena peeti täna Pärnus ka MX Hobi, MX Veteran 40+ ja MX Veteran 50+ Eesti karikavõistluste etapp.

Esikolmikud

MX Hobi

1. Rommi Semenov (Kawasaki, Mägi Racing)
2. Aron Annerviek (KTM, Pärnu Motoclub)
3. Carl-Markus Merits (Yamaha, Türi Motoklubi)

MX Veteran 40+

1. Margo Merits (Yamaha, Pärnu Motoclub)
2. Marko Pedras (Yamaha, Tartu Motokrossiklubi)
3. Reemo Veski (Honda, AYR Racing Team)

MX Veteran 50+

1. Aivo Rabbi (KTM, Paikuse Motoklubi)
2. Valeri Homin (Husqvarna, Roosna-Alliku Motoklubi)
3. Priit Laur (Husqvarna, Linnamäe Motoklubi)


Kohaliku karika arvestuses toimunud MX Open sõidus olid rajal paljud kiired kohalikud sõitjad, kes kasutasid võimalust teha treeningvõistlus Pärnu rajal enne 9.-10. Juulil toimuvat järgmist Castrol motokrossi EMV etappi. Karel Kutsar (KTM, Sõmerpalu MK) võidutses täna Indrek Mägi (Kawasaki, Mägi Racing) ja Erki Kahro (Husqvarna, RedMoto Racing) ees.