“Suure Võidusõidu” esimest päeva kimbutas vihm

Täna olid Porsche Ringil motoringraja Eesti meistrivõistluste II etapi “Suurel Võidusõidu” esimesel päeval võistlustules kolm mootorrataste klassi ning vihmamärjal rajal pakkusid osalejad nii põnevat võidukihutamist kui tuli ette rohkelt katkestamisi.

Klassis C1200 läks esimese etapi esikohta kaitsma Sander Telve (Yamaha). “Arvasin, et keegi on siin minust varem, aga nagu näha, oli, kadusid kõik sõidu ajal rajalt ära,” ütles ka täna esimesena finišisse jõudnud mees. Viimases treeningsõidus enne võistluspäeva algust oli aga Telve üks neist, kes kaasaelajatele närvikõdi pakkus. “Vihmasõiduga mul kogemust pole ja sellest piisas, tagaots läks alt ära ja tuli highside,” rääkis ta treeningul juhtunud väikesest õnnetusest. Kuid ratas terve ja ise terve ning veidi hiljem kvalifikatsioonis suutis Telve välja sõita neljanda aja.


C1200 ja C600 klasside ühisesse starti läks 13 võidusõitjat, kellest tänastes märja raja ja tuule tõttu keerulistes tingimustes finišijoone ületas aga vaid seitse. Kvalifikatsiooni võitnud Joona Seppä (Yamaha, Soome) ja võidusõidus parima ringiaja 1:29.269 välja sõitnud Rait Reimand (Yamaha) olid mõlemad need, kes pidid katkestama. Telve esikohta ohustas kõige teravamalt Danel Udu (BMW), keda lõpusirgel Telvest jäi lahutama mõni sekund. C1200 klassis võttis kolmanda koha Redas Klionovskis (BMW, Leedu). C600 klassi esikolmik oli Normunds Kazušs (Honda, Leedu), Andre Vähesoo (Kawasaki) ja Tarmo Kõrs (Suzuki).


Vihurmoto Rahvaliigas viisid kaks esimest kohta Lätti Edgars Krūminš (BMW) ja Davis Briedis (Kawasaki). Neist Krūminš oli täna oma elu esimesel rajapäeval ja võidusõidul ning seda kõike lisaks veel märjal rajal. Lõunanaabrid vedasid rajal innukalt vägikaigast, kuni lõpuks Krūminš 1,7 sekundiga peale jäi. Kolmandaks tulnud Kaido Rebane (BMW) jäi neist juba 31,2 sekundi kaugusele. Ajaga 1:44.654 sai Krūminš lisaks klassi parima ringiaja eest eriauhinna.

Homme hommikul kell 8 viib Supersport klassis maailmameistrivõistlustel
osalev Hannes Soomer kõik huvilised Porsche Ringile jalutama ja rada tutvustama ning
räägib põhjalikult lahti selle, mida ja kuidas ta raja juures vaatab, et sõidus kiire olla. Samal
päeval on Soomer ainsat korda sel hooajal kodumaal ka stardis ja seda klassis Superbike.

Pühapäeval, 19. juunil on võistlustules klassid B1200, Supersport 300, Superstock 600, Superbike, Formula Historic (autod), Superkross (autod).

Vabatreeningud algavad kell 10:00, võistlussõidud kell 15:10.

Kõigile kaherattalistele ja kuni 12-aastastele lastele on sissepääs tasuta. Ülejäänud
külastajatele maksab pilet pühapäeval 10 eurot. Piletid on müügil võistlusel kohapeal.

Võistluse täpsemad tulemused: https://drive.google.com/drive/folders/1SQo9nUGeWtpBs4DIodejfYZZzkGRmaCP

Võistluse info EMF-i lehel:
https://msport.ee/events/motoringraja-emv-ii-etapp-suur-voidusoit/?occurrence=2022-06-196

Galerii (fotod Karli Saul/EMF): https://drive.google.com/drive/folders/13suX2A6rIhv-yGWnBVBp80r_1av2IQ_D