Varik ja Kunnas tulid Belgia MM-etapil poodiumile

Külgvankrite motokrossi maailmameistrivõistluste kolmas etapp toimus sel nädalavahetusel kuulsal Lommeli krossirajal Belgias. Meie esipaar Kert Varik ja Lari Kunnas tulid etapi kokkuvõttes kolmandale kohale. Sarja kokkuvõttes jätkavad nad teisena.

Belgia etapile oli kohale läinud kolm meie korvipaari. Lisaks Varikule/Kunnasele ja Gert Gordejevile/Kaspars Stupelisele, läksid punkte püüdma ka Tanel Reesna ja Sten Niitsoo. Kõik kolm korvipaari tagasid laupäeval läbi kvalifikatsioonisõidu pääsu põhisõitudesse. Parimatena said Varik ja Kunnas kvalifikatsioonisõidus neljanda koha. Gordejev ja Stupelis lõpetasid sõidu kümnendana ning Reesna ja Niitsoo üheteistkümnendana.

Tänases avasõidus tegid Varik ja Kunnas suurepärase stardi ja nad võtsid sisse teise positsiooni. Sõitu asusid juhtima Etienne Bax ja Ondrej Cermak (Holland/Tsehhi). Meie suutsid sõidu esimese poole läbida teisel kohal, seejärel kaotati paari ringi jooksul aga kaks positsiooni ja langeti neljandaks. Kaks ringi enne sõidu lõppu suutsid Varik ja Kunnas Koen Hermansist ja Nicolas Mussetist (Holland/Prantsusmaa) mööduda ning kolmandale kohale tõusta. Sõidu lõpetasidki Varik ja Kunnas kolmandana. Esikoha teenisid Bax ja Cermak, teised olid Julian Veldman ja Glenn Janssens (Holland/Belgia). Punkte suuutsid teenida ka Reesna ja Niitsoo, kes sõidu 16. kohal lõpetasid. Gordejev ja Stupelis katkestasid sõidu 19. kohal olles.

Ka teises sõidus tegid Varik ja Kunnas suurepärase stardi ning nad asusid sõitu juhtima. Üsna kiirelt aga sõitsid meie meestest mööda Marvin Vanluchene ja Robbie Bax (Belgia/Holland). Varik ja Kunnas võtsid liidritel sabast kinni, nendega suutsid kaasa veel tulla kolmandal kohal sõitnud Veldman ja Janssens. Esikolmik sõitiski järgnevatel eest ära ja poodiumikohad jäid selle kolmiku vahel jagada. Kogu sõit sõideti üksteise järel koos, kuid kohamuutusi teha ei suudetud. Võidu võtsid Vanluchene ja Bax, teisena lõpetasid Varik ja Kunnas ning kolmandana Veldman ja Janssens. Punktikohale jõudsid ka Gordejev ja Stupelis, kes sõidu 16. kohal lõpetasid. Esimesena jäid punktidelt välja 21. kohal lõpetanud Reesna ja Niitsoo.

Etapi kokkuvõttes tulid Varik ja Kunnas 42 punktiga kolmandale kohale. Esikoha teenisid 43 punktiga Vanluchene ja Bax ning teise koha 43 punktiga Bax ja Cermak. Gordejev ja Stupelis olid viie punktiga kahekümnendad ja Reesna ja Niitsoo samade punktidega kahekümneesimesed. Sarja kokkuvõttes on Varikul ja Kunnasel 113 punkti, millega hoitakse teist kohta. Esikoha on 117 punktiga Bax ja Cermak ning kolmandal kohal 108 punktiga Veldman ja Janssens.

Neljas etapp sõidetakse järgmisel nädalavahetusel Tartumaal Lange krossirajal. Lisaks külgvankritele on rajal ka EM etapi arvestuses Quadid.

Belgia GP tulemused