Lucas Leok võitis järjekordse EM tsoonietapi

Nädalavahetusel toimus Poolas Gdanski krossirajal motokrossi Euroopa meistrivõistluste Kirderegiooni kolmas etapp. EMX65 klassis võttis kolmanda järjestikuse esikoha Lucas Leok. EMX85 klassis oli Travis Leok kolmas.

EMX65 masinaklassis tegi Lucas Leok taas praktiliselt perfektse nädalavahetuse. Vaid vabtreeningul jäi tal esikoht tehniliste probleemide tõttu võtmata. Esimest võistlussõitu asus Leok juba stardi järel juhtima lätlase Jekabs Hudolejsi ees. Sealt edasi oli sõit Lucase kontrolli all ja võttis lõpuks lätlase ees 8,5 sekundilise edumaaga võidu. Kolmandana lõpetas sõidu Aston Allas. Teine võistlussõit läks taas Leoki vedamisel. Lucas asus sõitu stardi järel juhtima ning võttis jälle kindla esikoha. Stardist finishini hoidis teist kohta enda käes Allas. Kolmandana lõpetas sõidu lätlane Hudolejs.

Etapi kokkuvõttes teenis 50 punktiga esikoha Lucas Leok. Teise koha sai 42 punktiga Aston Allas ja kolmanda koha 42 punktiga Hudolejs. Meie poistest mahtusid veel esikümnesse Gregor Lootus, kes oli viies, kuuenda koha sai Enri Lustus, seitsmenda koha Marten Raud ja kaheksanda koha Theo Kolts.

EMX85 klassi avasõidus ei õnnestunud meie kõige kiiremate poistel start kõige paremini. Gregor Kuusk pääses rajale viiendana ja Travis Leok oli kukkumise järel viimaste seas. Kuusk tegi korraliku sõidu ja suutis lõpuks poolaka Dawid Zaremba järele teisele kohale tõusta. Kolmandana lõpetas avasõidu leedulane Eimantas Cepulis. Leok suutis lõpuks viiendaks tõusta. Teist sõitu asus juhtima Cepulis ja teda asus teisena jälitama Leok. Juba teisel ringil tõusis Leok sõidu liidriks ning sõitis seejärel järgnevatel eest ära ja võttis lõpuks kindla esikoha. Teisena lõpetas sõidu Cepulis ja kolmandana Zaremba. Sõidu keskel kolmandat kohta hoidnud Kuusk katkestas sõidu.

Etapi kokkuvõttes tuli 45 punktiga esikohale Zaremba, teine oli 42 punktiga Cepulis ja kolmas 41 punktiga Leok. Jan-Marten Paju sai kuuenda koha, Gregor Kuusk seitsmenda koha, Tristen Mardo kaheksanda koha ja Kaspar Uibu kümnenda koha.