Roosiorg ja Leok tulid Saksamaal esikümnesse

Saksamaa motokrossi meistrivõistluste neljas etapp toimus möödunud nädalavahetusel pehme pinnasega Tensfeldi krossirajal. Meie parima tulemuse tegi Hardi Roosiorg, kes MX Masters klassis seitsmenda koha sai, Tanel Leok oli üheksas.

MX Masters klassis oli seekord rajal vaid kaks eestlast, kuna samal ajal toimus Pärnus ka Eesti meistrivõistlused. Hardi Roosiorg näitas kvalifikatsioonis väga head kiirust ja sõitis välja oma grupi teise ringiaja. Tanel Leok oli oma grupis seitsmes.

MX Masters klassi avasõidus ei suutnud kumbki meie meestest head starti teha. Roosiorg tuli avaringilt tagasi 13. kohal ja Leok 16. kohal. Sõidus näitas Hardi aga head kiirust ja ta parandas piddevalt oma positsiooni ja lõpuks õnnestus tal seitsmendale kohale tõusta. Ka Leok suutis sõiduga natuke oma kohta parandada ja finishis oli ta kaheteistkümnendana. Kindla võidu teenis sarja liider Max Nagl (Saksamaa), teise koha sai prantslane Jordi Tixier ja kolmanda koha sakslane Tom Koch.

Teises sõidus tegi korraliku stardi Leok, kes avaringil kaheksanda koha sisse võttis. Roosiorg oli stardi järel top 15 piiril. Sõidu alguses langes Tanel mõneks hetkeks üheksandaks, kuid peagi oli ta taas kaheksas ja seda kohta hoidis ta kuni sõidu lõpuni. Roosiorg tuli taas tõusvas joones ja suutis lõpuks Leoki järele üheksandale kohale tõusta. Kindla esikoha teenis jälle vanameister Nagl, teine oli Tixier ja kolmas britt Adam Sterry.

Kolmanda sõidu alguses oli suurem kukkumine, kuid õnneks pääsesid nii Roosiorg kui ka Leok sealt suuremate kadudeta mööda. Esimese ringi lõpuks tõusis Hardi kümnendale kohale ja Leok oli seitsmeteistkümnes. Auku läinud rajal tuli aga mõlemal mehel sõit just kõige paremini välja. Roosiorg suutis lõpuks kuuendale kohale tõusta ja Leok üheksandale kohale. Naglile keegi vastu ei suutnud taas hakata ja ta võttis kolmanda sõiduvõidu. Tixier oli taas teine ja Tom Koch kolmas.

Etapi kokkuvõttes tuli Roosiorg 41 punktiga 7. kohale. Leok teenis 34 punktiga üheksanda koha. Etapivõit läks 75 punktiga Max Naglile, teine oli 66 punktiga Tixier ja kolmas 58 punktiga Tom Koch. Sarja kokkuvõttes on Leok meie parimana 86 punktiga üheksandal kohal. Samade punktidega on kümnes nüüd Krestinov, kes nädalavahetusel Eestis võistles. Roosiorg on etapilt teenitud 41 punktiga 22. kohal. Liider on 290 punktiga Nagl, teisel kohal on 237 punktiga Tixier ja kolmandal kohal 210 punktiga Tom Koch.

Noorte 125cc klassis oli osalemas kaks eestlast, nendeks olid Sebastian Leok ja Romeo Pikand. Kvalifikatsioon õnnestus paremini Leokil, kes suutis välja sõita 19. ringiaja. Romeo Pikand sai kirja 27. aja. Parimat aega näitas Ivano Van Erp.

Esimeses sõidus pääses Sebastian Leok kohe stardi järel top 20 sisse ja see lubas tal sõidus punktikohtade eest võidelda. Leok püsiski terve sõidu punktikohal teenis lõpuks 17. koha. Kehvasti algas sõit Romeo Pikandil, kes avaringil suuremas kukkumises üks osaline oli. Romeol tuli sõitu seejärel viimaste seast alustada ja sealt oli punktikohta juba raske püüda. Lõpuks jõudis ta 27. kohale. Sõidu võitis hollandlane Ivano Van Erp, teine oli hungarlane Bence Pergel ja kolmas lätlane Janis Martins Reisulis.

Teises võistlussõidus tegi väga ilusa stardi Leok, kes seitsmenda koha sisse võttis. Avaringil andis Sebastian aga mitmeid kohti ära, sest esimeste poiste kiirus oli tema jaoks natuke suur. Lisaks tegi ta kohe seejärel ka sõiduvea ning pani kurvis külje maha ja hea koht oligi käest lipsanud. Finishis oli Leok lõpuks kahekümneüheksandana. Väga palju paremini ei läinud ka Romeo Pikandil, kes sõidu 24. kohal lõpetas. Vaatamata avaringi kukkumisele suutis sõidu ikkagi võita Van Erp, teise koha sai Vitazslav Marek (Tsehhi) ja kolmanda koha Karlis Alberts Reisulis (Läti).

Päeva viimases sõidus tegi Leok sarnase stardi avasõiduga, kus ta punktikoha piiril sõitu alustada sai. Sebastian suutis sõidus suuremaid vigu vältida ja võitleski terve sõidu punktikoha eest. See tal ka õnnestus ja finishis oli ta viimasel punktikohal kahekümnendana. Pikandi jaoks ei pakkunud ka viimane sõit midagi rõõmustavat. Punktikohast jäi ta taas kaugele, sõidu lõpetas Romeo 28. kohal. Võidu võttis jälle Van Erp, teine oli Janis Martins Reisulis ja kolmas Karlis Alberts Reisulis.

Etapi kokkuvõttes tuli Leok viie punktiga 22. kohale. Sarja kokkuvõttes on Leok 10 punktiga 31. kohal. Pikand punkte ei teeninud ja tema sai 28. koha, kokkuvõttes on ta 6 punktiga 34. kohal. Esikoha läks 75 punktiga Van Erpile, teine oli 60 punktiga Janis Martins Reisulis ja kolmas 55 punktiga Karlis Alberts Reisulis. Van Erp hoiab esikohta 214 punktiga ka üldarvestuses. Teine on 169 punktiga Janis Martins Reisulis ja kolmas 152 punktiga Vitazslav Marek.