Kokkusõit ringiga mahajääjaga maksis Vettikule EMX 2T klassi poodiumikoha

EMX 2T klassi euroopa meistrivõistluste esimene ja ainus etapp toimus sel nädalavahetusel Tsehhis Loketi krossirajal. Meico Vettik oli võitlemas poodiumikoha eest, kuid teises sõidus sõitis ta ringiga mahajääjaga kokku ja see maksis talle kolmanda koha. Etapi kokkuvõttes tuli Vettik neljandaks, kuid hiljem ta teise sõidu tulemus tühistati kaasvõistleja ründamise eest ja kokkuvõttes jäi Vettik kümnendaks.

Ajasõidus teise ringiaja välja sõitnud Vettik alustas esiemst võistlussõitu väga hästi. Ta võttis sisse teise koha kvalifikatsiooni kiireima norralase Haakon Osterhageni järel. Sõidu edendes jäi norralse tsikkel aga ühel hetkel seisma ja Vettik tõusis sõidu liidriks. Tema seljataha teisele kohale tõusis meile tuttav lätlane Toms Macuks. Vettik tegi sõidu keskel sõiduvea ning kukkus ja Macuks tõusis sõidu liidriks. Vettik sai kiirelt püsti ja jätkas sõti teisena. Finishis oli esimesena Macuks, kohe tema seljataga teine Vettik ja kolmas Johannes Klein (Austria).

Pühapäeva hommikul toimunud teine võistlussõit algas Vettikul kohutavalt. Pärast kehva starti jäi ta veel hetkeks stoppama kurvis ja nii oligi Vettik esimesel ringil alles 20. kohal. Meico hakkas kiirelt kohti parandama ja ta suutis juba kuuendale kohale tõusta sõidu teises pooles. Sellest oleks piisanud, et etapi kokkuvõttes kolmas koht võtta. Kahjuks aga kaks ringi enne sõidu lõppu sõitis Vettik ringiga mahajääjaga kokku ning kukkus ja langes seitsmendale kohale. Sellega kadus ka poodiumikoht üldkokkuvõttes. Teise sõidu võitis Osterhagen, teine Macuks ja kolmas Mathias Joergensen (Taani).

Sõidu järel Meico teise sõidu tulemus tühistati kaasvõistleja löömise eest ja võistluse kokkuvõttes tuli ta 22 punktiga kümnendale kohale. Euroopa meistriks krooniti 47 punktiga Macuks, teise koha sai 40 punktiga Osterhagen. Koklmas oli 36 punktiga Johannes Klein.