Meico Vettik lõpetas EMX 250 klassi avasõidu Rootsis 15. kohal

Sel nädalavahetusel toimub motokrossi maailmameistrivõistluste etapp Rootsis Uddevalla krossirajal. Samuti on etapp sel nädalavahetusel seal EMX 250 ja EMX 125 klasside sõitjatel. Meie parima tulemuse tegi täna Meico Vettik (KTM), kes EMX 250 klassi avasõidus 15. koha sai. Hardi Roosiorg lõpetas MXGP klassi kvalifikatsiooni 29. kohal.

EMX 250 klassi vabatreeningul näitas Meico Vettik 45 sõitja hulgas alles paremuselt 34. ringiaega. See siiski midagi ei näidanud ja ajasõidus oli Meico juba kõvasti kiirem. Ta sõitis välja kolmeteistkümnenda aja ning sellega oli korralik stardikoht tagatud. Ajasõidu kiireim oli hispaanlane David Braceras (KTM), teist aega näitas sarja liider Rick Elzinga (Holland, Yamaha) ja kolmandat aega Haakon Osterhagen (Norra, Fantic).

Täna toimunud esimese võistlussõidu start ebaõnnestus Vettikul kahjuks täielikult ja avaringilt tuli ta tagasi alles 22. kohal. Sõidu jooksul õnnestus tal teha mõned möödasõidud ja finishisse jõudis Vettik 15. kohal. Sõitu juhtis algusest kuni lõpuni Osterhagen. Sõidu alguses teist kohta hoidnud Lucas Coenini (Belgia, Husqvarna) tsikkel lõpetas töötamise pärast paari ringi eelmise etapi võitja pidi sõidu katkestama. Teise koha peale võitlesid Quentin Marc Prugnieres (Prantsusmaa, Kawasaki) ja Camden Mc Lellan (LAV, KTM). Mc Lellan ründas viimastel ringidel kõvasti, kuid prantslasest ta mööda ikkagi ei saanud ja Prugnieres lõpetas sõidu teisena.

EMX 125 klassis läks finaalikohta püüdma kolm meie sõitjat. Esimeses grupis oli Richard Paat (KTM) ja Romeo Pikand (Husqvarna). Paat suutis välja sõita 18. aja ja tagas sellega koha sõitudesse. Pikand jäi kahjuks 23. kohale ja tema jaoks oli nädalavahetusel sellega lõppenud. Teises grupis püüdis finaalikohta Sebastian Leok (Husqvarna). Ülinapilt tal see ka õnnestus, Sebastian suutis välja sõita üheksateistkümnenda aja.

Ajasõidu näidatud kiirus näitas, et meie poistel on sõitudes punktikohale väga raske jõuda. Stardi järel jäidki Paat ja Leok sõitjaterivi lõppu. Sõidus suutis Sebastian Leok aga vägagi korraliku esituse teha ja ta võitles kuni viimase ringini konkurentidega. Kolmekümneviiendalt kohalt tõusis Sebastian lõpuks 27. kohale. Richard Paat andis juba poole sõidu järel tempos järele ning finishisse jõudis ta 36. kohal. Vägevat sõitu oli tegemas lätlane Janis Martins Reisulis (KTM), kes suutis kümnendalt kohalt juba sõidu liidriks tõusta, kuid eksimus kurvis kukutas ta lõpuks neljandaks. Esikoha teenis hollandalne Ivano Ven Erp (Yamaha), teise koha sai tema meeskonnakaaslane Ferruccio Zanchi (Itaalia, Yamaha) ja kolmanda koha kodupubliku rõõmuks Laban Alm (Rootsi, Husqvarna).

MXGP klassi ajasõidus 29. koha saanud Hardi Roosiorg (KTM) alustas kvalifikatsioonisõitu üsna tagasihoidlikult rivi lõpus. Sõidu teises pooles leidis ta juba parema rütmi ning tegi ka mõned möödasõidud ja finishis oli Roosiorg taas 29. kohal. Sõitu domineerisid Honda tehasemeeskonna sõitjad Mitchell Evans (Austraalia) ja Tim Gajser (Sloveenia). Mehed omavahel võidu sõitma ei hakanud ja nii sai Evans karjääri esimese kvalifikatsioonivõidu. Gajser lõpetas sõidu teisena ja Calvin Vlaanderen (Holland, Yamaha) kolmandana.