Juunioride motokrossi MM algas eestlastele edukalt

Laupäeval toimusid Soomes Vantaal juunioride motokrossi maailmameistrivõistluste kvalifikatsioonisõidud.

Klassis 65cc, kus võisteldakse maailma karikavõistluste arvestuses, said eelsõitudest otse finaali kõik meie viis sõitjat: oma kvalifikatsioonisõitudes vastavalt Lucas Leok (2. koht), Marten Raud (4. koht) ja Enri Lustus (10. koht), Aston Allas (5. koht) ja Leslie Puller (8. koht). Oma suurimateks konkurentideks pidasid meie noorimad sõitjad lätlasi ja soomlasi, kes olid samuti väga kiired ja ajasõitudes esimestel kohtadel.

Kahes suuremas klassis, 85cc ja 125cc toimub võistlus Soome liivarajal maailmameistritiitli peale.

Klassis 85cc Jan-Marten Paju (A-grupi sõidu 11. koht), Travis Leok (B-grupi sõidu 10. koht) ja Tristen Mardo (B-grupi sõidu 11. koht). Last Chance sõitu läksid Enriko Peilman (ajasõidus 26. koht), Kaspar Uibu (28. koht). Neist viimane kukkus vabatreeningul ja käis meedikute juures läbivaatamisel, kuid osales siiski kvalifikatsioonis. Kahjuks kumbki last chance’ist finaali ei pääsenud.

Klassis 125cc said ajasõitudest otse finaali Sebastian Leok (12. koht) ja Tristan Uiga (15. koht). Last Chance sõidus osalesid Ergo Pikand, Robin Kruuse ja Richard Paat, kuid ka nemad ei saanud sealt finaali. Eestlased ei saanud last chance sõitudes kahjuks väga häid starte ja olid pigem tagapool.

Homme toimuvad Vantaas finaalsõidud. Tulemusi saab reaalajas jälgida Race Monitori lehelt: https://www.race-monitor.com/Live/Race/122363

Täpsem info juunioride motokrossi koondise kohta EMF-i kodulehel: https://msport.ee/team-estonia/juunioride-motokrossi-mm/